p2110001DC9D06CD 42B5 7BD1 211D D55B9CD64923Protekli je vikend u Dugom Selu održan jubilarni 40. Memorijalni međunarodni stolnoteniski turnir "Đuro Dubenik". Gradska sportska dvorana dva je dana bila kao košnica prepuna djece, mladih i njihovih trenera i roditelja. Uz zvuk loptica sa stolova i reketa, škripu tenisica i uzvike samohrabrenja natjecatelja, i navijanje iz publike,  bio je ovo pravi sportski vikend. Kako i priliči tako značajnoj obljetnici i statusu ovog turnira koji je kroz godine izrastao u jedan od najznačajnih u Hrvatskoj za mlađe kategorije, i kvaliteta stolnog tenisa bila je na razini.

Turnir je opravdao i satus međunarodnog jer su sudjelovala i 4 kluba iz B i H, te 53 kluba iz Hrvatske. Više od 300 (ok, da ne picajzlimo - 338) natjecateljica i natjecatelja razvrstano je u kategorije najmlađih kadetkinja i kadeta, mlađih kadetkinja i kadeta, kadetkinja i kadeta te juniorki i juniora. Valja naglasiti da su u većini navedenih kategorija nastupili oni najbolji u Hrvatskoj, jer su u nekima od njih bili prijavljeni svi od 10 najboljih s najnovije rang liste Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a neke kategorije su imale gotovo i 20 najboljih. Sigurno će se iz ove košnice stolnoteniske kvalitete izaći i seniorski šampioni.
Uz vrijednu organizaciju domaćina iz STŠK Dugo Selo i kvalitetu prikazane igre, ne traba sumnjati da ćemo kvalitatan turnir gledati i iduće godine. Od dugoselkih natjecatelja valja istaknuti bratko finale Luke i Mislava Martineka u kategoriji juniora u kojem je Luka pobijedio 3:0, nastup Andreja Papka u finalu najmlađih kadeta, te treće mjesto Luke Zlatkova u kategoriji mlađih kadeta.

Rezultati:
Najmlađe kadetkinje:
1. Marta Novak (PUT)
2. Stella Šaš (KOP)
3. Lucija Krnhić (SAM)
3. Sena Smailji (SRD)

Najmlađi kadeti:
1. Benjamin Zijadić (STS)
2. Andrej Papak (DUS)
3. Simon Dvorski (IGE)
3. Vito Milak (MGK)

Mlađe kadetkinje:
1. Hanna Lončarević (MLZ)
2. Ivona Štriga (LJU)
3. Bruna Borovec (RRS)
3. Lucija Sitar (VAR)

Mlađi kadeti:
1. Borna Petek (TIS)
2. Roko Meter (MLZ)
3. Mislav Posavec (ZAB)
3. Luka Zlatkov  (DUS)

Kadetkinja:
1. Dora Ćosić (CMV)
2. Hanna Lončarević (MLZ)
3. Ivona Štriga (LJU)
3. Ema Lovrić (KRE)

Kadeti:
1.Stjepan Škoda (MČ)
2. Leon Šantek (LJU)
3. Petar Znika (GSZ)
3. Karlo Javor (VGS)

Juniorke:
1. Andrea Pavlović (MLZ)
2. Marta Vukelić (AQU)
3. Klara Bardač (MLZ)
3. Karla Franović (AQU)

Juniori:
1. Luka Martinek (DUS)
2. Mislav Martinek (DUS)
3. Jakov Tica (GSZ)
3. Jakov Jakelić (MLZ)