Veseljenakonpobjede

Dugoselske su rukometašice dodatno podigle samopouzdanje pobjedom protiv Osiječanki u gostima (25:26) u 23. kolu 1. HRL. Time su zadržale svoje sjajno 6. mjesto na ljestvici i potvrdile odličnu formu pred najvažniji tjedan u povijesti kluba. Podsjetimo, od 11. – 13. svibnja nastupit će na završnom turniru (Final four) Kupa Hrvatske u Umagu. U borbi za trofej su uz Dugoselke još i glavne favoritkinje RK Podravka Vegeta, ŽRK Zamet te naše prve protivnice RK Trešnjevka. Da Trešnjevka nije nepremostiva prepreka govore i rezultati ovogodišnjeg prvenstva (20:22, 25:19).


Osijek

Ususret tom povijesnom polufinalu Kupa Hrvatske, razgovarali smo s predstavnicama ŽRK Dugo Selo '55. Stručni tim predvođen Nenadom i Tanjom Plašić ne krije zadovoljstvo i ponos dosad postignutim, ali ne staju na tome, već priželjkuju plasman u finale. Ako se to ostvari, naše djevojke automatski stječu pravo natjecanja u EHF Kupu pobjednica kupova.

U tom slučaju bit će potrebna snažnija financijska pomoć kako grada tako i sponzora koja se do sada nije očitovala u mjeri koju zaslužuju dosadašnji rezultati. No, prvo valja pobijediti Trešnjevku, a tek tada početi razmišljati o budućnosti.

Sezona 2016/2017 unatoč velikim naporima naklonjena je djevojkama i u zdravstvenom smislu. Ipak, trenutno je u tijeku borba za pokušaj oporavka važne karike ekipe Andree Pavković i njene ozljede ramena. Posljednje procjene medicinske ekipe i velika želja Andree za nastupom daju mjesta optimizmu. Ekipu očekuju još četiri važna treninga pa je za nadati se da će i tu sve proteći u najboljem redu.

Posljednja domaća tekma

Želja uprave kluba za sljedeću sezonu je „napad“ na jedno od prva 4 mjesta u prvenstvu Hrvatske. Ne krije da su neke od igračica u pregovorima s novim klubovima, ali i ŽRK Dugo Selo '55 pregovara s nekoliko novih igračica koje bi trebale donijeti svježinu i širinu u igru.

Podsjetimo da su Andrea Pavković i Josipa Bebek bile u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, a vratarka Mara Budić u seniorskoj reprezentaciji.

Treba spomenuti da osim što su sjajne sportašice, većina djevojaka su i vrijedne studentice.

Protiv trešnjevke

Najiskusnija igračica Iva Rokavec (desno krilo), počela je trenirati u ŽRK Dugo Selo '55 kao dvanaestogodišnjakinja, davne 1998. godine. Kaže da je upravo ovaj ulazak u polufinale Kupa Hrvatske njen najveći rukometni uspjeh, a privatno je to rođenje sina Marka kojeg je dobila u braku sa suprugom Davorom, bivšim rukometašem, a danas trenerom RK Dubrava, koji se također plasirao na Final four. Uz Dubravu tu su još PPD Zagreb, Nexe i Varaždin 1930.

Iva i suprug jedan drugome su najveća podrška, a dok su na treninzima i utakmicama sina čuva najpoznatiji svjetski brend – „baka-servis“. Oboje se nadaju da će i mali Marko biti sportaš, ali što god izabere oni su tu da ga podrže.

 

Povodom tog osobnog sportskog, ali svakako i obiteljskog uspjeha, kratko smo razgovarali s Ivom:

IvaDavorMarkoRokavec

Tko su tvoji rukometni uzori:

Petar Metličić, Ivano Balić, Uwe Gensheimer, Andreja Penezić, Anita Gorbicz,... Ima ih dosta.

 

Kakva je atmosfera među suigračicama ususret final four utakmicama?

Svjesne smo da je ovo možda i najveći uspjeh u našim karijerama, barem većine nas, tako da smo jako sretne i treniramo u jako dobroj i pozitivnoj atmosferi.

 

Tvoja prognoza rezultata utakmice s ŽRK Trešnjevkom?

Samo pobjeda, ne bi bila sportašica da mislim bilo kako drugačije.

 

Što nedostaje ŽRK Dugo Selo '55 za plasman od 1. do 3. mjesta na prvenstvenoj ljestvici?

U Dugom Selu igraju mlade cure koje imaju pred sobom godine u kojima trebaju sazrjeti. Ostanu li na okupu klub će napredovati pa tako i rezultat na prvenstvenoj ljestvici.

 

Planiraš li nakon aktivnog bavljenja rukometom i ti, poput supruga, preći u trenerske "vode"?

S godinama sve više o tome razmišljam, ali prvo trebam samu sebe umiroviti, a to mi je još uvijek jako teško.

 

Savjet za mlade rukometašice?

Ništa ne dolazi preko noći, sve se mora zaslužiti, ali na kraju svaki trud i rad bude kad-tad nagrađen i nikad nije ni za što kasno.

 

Slavlje nakon četvrtfinala

ŽRK Dugo Selo '55 - popis igračica za polufinale Kupa Hrvatske:

Vratarke: Mara Budić i Iva Šebalj

Lijeva krila: Ivana Kirin, Martina Ćorković i Marina Slišković

Desna krila: Josipa Bebek, Josipa Grebenar i Iva Rokavec,

Kružne igračice: Ines Lisjak i Andrea Božić

Lijevi vanjski: Ana Šebalj, Ana Marija Galić i Ana Radovac

Desni vanjski: Lucija Marjančić i Sandra Remenar

Srednji vanjski: Valentina Čamber i Andrea Pavković

Pripremila: MMM