01

Na ovogodišnjem 19. MTB Croatia cup-u nastupilo je 153 natjecatelja iz 39 klubova (9 zemalja), gdje su se natjecali u 19 kategorija. Na utrci je nastupilo 7 državnih prvaka u kategoriji Elite m/w i Juniori m/w.
Biciklisti BK Dugo Selo zadovoljni su svojim rezultatima.  Naš najlađi vozač Filip Mažar osvojio je 1. mjesto u kateoriji U9, Andrej Žgalin je završio na 7. mjestu u kategoriji U17 uz poteškoće s padovima te Robert Mikletić je završio sve krugove u utrci Mastera B, što je odličan rezultat koji je i jedan od ciljeva dugoročnog plana treninga.


Zadovoljavajući su to rezultati nakon dugog putovanja na stazi Orlov krug istimenog domaćina Brdsko biciklističkog kluba iz Vodica.
U najjačoj kategoriji Elite M, naslov najboljeg odnio je mađarski državni prvak Andreas Parti, dok je drugo mjesto osvojio njegov klupski kolega Dina Martzon, a treće mjesto Slovenac Hribovšek Boštjan iz Calcit BIKE team.
Utrka se bodovala za Svjetski kup u klasi C2 (UCI Class 2), kategorije Elite M, Elite W i Juniori M kategorije.
U hrvatskom kupu najbolji klub bio je BK Maraton Kreidler iz Novog Marofa. Drugi su bili biciklisti iz BGK Tuškanac, treći Adrenalina iz Pule.

02