02Već po tradiciji natjecanje u brdskom biciklizmu za Kup Hrvatske započinje sa jednom od najjačih utrka u regiji, utrkom UCI C1 kategorije za bodovanje u svjetskom kupu, koja se vozi na Rt. Kamenjaku u okolici Premanture nedaleko od Pule. Utrka je vožena ove godine  01. i 02.travnja u disciplinama XCO i XCM.
Dugoselski biciklisti kao i drugi natjecatelji iz naše države natjecali su se u više kategorija sa natjecateljima iz Italije, Slovenije, Austrije,Portugala, Grčke, Njemačke, Francuske, Mađarske, BiH, Poljske, Rumunjske, Švicarske, itd. To utrku čini izuzetno visoko rangiranom jer smo i ove godine imali čast da je na utrci nastupao aktualni Svjetski prvak Tagio Feereira (Portugal) u disciplini XCM (maraton) uz druga poznata imena brdskog biciklizma.


No krenimo s našim natjecateljima: Prvoga dana vozila se je klasična kružna olimpijska disciplina XCO u kojoj su prvi nastupali Andrej Žgalin kategorija U-17, Robert Mikletić (kat. Master 2), Nenad   Šukurma (kat. Hoby) dok su nakon njih nastupili povratnik u brdski biciklizam te svoj matični klub i višestruki prvak Hrvatske u različitim disciplinama biciklizma, Matej Žgalin koji se od ove godine  natječe u najjačoj kategoriji Elit U-23. Napokon  smo imali natjecatelja i u utrkama najmlađih kategorija, gdje je svoju prvu utrku u kategoriji U-9 vozio naš Filip Mažar u klubu s popularnim nadimkom „Fićo“.

Utrku XCO završavaju u slijedećem poretku:
- Andrej Žgalin ukupno 15 mjesto od 32 natjecatelja  (kat. U-17) ( Hrv. kup ukupno 4 mjesto)
- Robert Mikletić 21. mjesto (kat. Master 2)
- Nenad Šukurma. 4. mjesto (kat. Hoby)

Nakon  odličnog starta naš Matej Žgalin zbog zdravstvenih razloga ne uspijeva završiti utrku
Poslije utrka najjačih kategorija osmijeh na lice našim biciklistima vraća naš najmlađi natjecatelj Filip Mažar osvojivši ukupno 4. mjesto, odnosno 3. mjesto od hrvatskih natjecatelja za XCO kup Hrvatske.

Idući dan vozila se utrka XCM tj. maraton na kojem su se startu našlo oko 600 prijavljenih natjecatelja, uz već napomenutog aktualnog Svjetskog prvaka i brojna poznata druga imena iz svijeta brdskog biciklizma uz koje su naravno u svojim kategorijama nastupili i naši biciklisti no ovaj put bez mlade uzdanice Filipa Mažara čija kategorija po pravilniku ne može sudjelovati u maratonu. No unatoč vrlo zahtjevnoj utrci najbolji rezultat u kat. U-17 ostvaruje naš Andrej Žgalin osvojivši ukupno 7. mjesto (Hrv. kup 3. mjesto), dok Robert Mikletić i Nanad Šukurma utrku završavaju uz tehničke kvarove, a njihov klupski kolega Matej Žgalin nakon odličnog starta i ne velikom zaostatku za Svjetskim prvakom nakon 30 odvoženi kilometara od ukupno 66 km  ponovo odustaje  zbog zdravstvenih razloga.

I na kraju, usprkos većim očekivanjima koja su si postavili naši natjecatelj moramo biti zadovoljni s postignutim rezultatima za početak sezone kao i na  uvjete u kojima odlaze na natjecanja s obzirom na financijske mogućnosti koje im to dozvoljavaju moramo biti zadovoljni s njihovim postignućima.

BK Dugo Selo

01

02

03