02U nedjelju 12.03. održana je Redovna godišnja skupština Atletskog kluba "Martin Dugo Selo", u klupskim prostorijama Domobranska 91 na Martin bregu. Nakon otvaranja skupštine i uvodnih točaka dnevnog reda podnešeno je izvješće o radu kluba u 2016. godini.


Predsjednik kluba Tihomir Anđal istaknuo da se unatoč brojnim poteškoćama s kojima se klub nosi nije odstupalo od postavljenog cilja, ostanka u I. Hrvatskoj ligi cestovnog trčanja. Uspjeh opstanka u tom najvišem rangu je tim značajniji kad se uzme u obzir da su proračuni ostalih klubova s kojima su se takmičili tijekom sezone višestruko veći od njihovog te da su jedini klub iz ovog ranga koji ne poseže za dovođenjem trkača iz drugih sredina već se oslanja isključivo na vlastite snage proizašle iz domaćeg pogona.


Također je istaknuta uspješna suradnja sa Savjetom mladih grada Dugog Sela i njihovom predsjednicom Majom Matijaš na čiju je inicijativu pokrenut projekt "Škola trčanja Dugo Selo". Projekt se proveo u cijelosti i kroz program škole trčanja prošlo je tridesetak polaznika/ca. Dio njih i nakon završetka projekta nastavio je s aktivnošću upisavši se u klub.
U Financijskom izvješću po prvi puta je zabilježen veći rashod od prihoda, ali u minimalnom iznosu što se i očekivalo zbog zahtjevne sezone. Oba izvješća su jednoglasno prihvaćena.
U iznošenju Programa rada i Financijskog plana za 2017. godinu naglasak je ponovno stavljen na zadržavanje prvoligaškog statusa s napomenom da Atletski klub "Martin Dugo Selo" vjerojatno očekuje najzahtjevnija sezona do sada, što zbog povećanja broja nastupa, što zbog trenda povećanja cijena kotizacija.


Na kraju su proglašeni najbolji atletičari u muškoj i ženskoj ekipi za 2016. g. To su Tomislav Poljak koji je sezonu završio na 3. mjestu  u ukupnom pojedinačnom poretku Hrvatskog cestovnog kupa i s 1. mjestom u kategoriji M 35 (i nominacija za najboljeg sportaša Dugog Sela),  te Ivana Malus kao 5. u kategoriji seniorki na ženskim tablicama za 2016. godinu.

01

02

03

04