17122001 10154500908028721 580806194 o7458800B 07A7 75E8 50D0 BACCCD519ADDU Sarajevu se proteklog vikenda od 3. - 5. ožujka, održao 14. Internacionalni turnir ritmičke gimnastike "Olimpik cup 2017". Sportska dvorana "Ramiz Salčin" u Olimpijskom naselju Mojmilo bila je pretijesna za sve sudionice, trenere, roditelje i gledatelje ovog divnog sporta.
Na tom velikom međunarodnom turniru ritmičke gimnastike u individualnim vježbama nastupile su i naše dvije sugrađanke: Mare Milić i Karla Sviben.


Mare Milić nastupila je u kategoriji mlađih kadetkinja. Zahtjevnom koreografijom, gracioznošću i  skladnim pokretima razoružala je sutkinje te se u Dugo Selo vraća sa zlatnom medaljom.
Mare Milić, učenica 3.d razreda O.Š. Ivan Benković je i aktualna viceprvakinja države u ritmičkoj gimnastici za grupne vježbe. Ritmičku gimnastiku trenira od 3.godine u matičnom klubu GK Maksimir. Uz odlične rezultate u školi i sportu pohađa i 3. razred glazbene škole Dugo Selo u kojoj svira violinu.
Karla Sviben nastupila je u kategoriji MINI. Lijepom vježbom i težinama koje su bile unutar vježbe uspjela je osvojiti sjajno 3.mjesto i oko vrata, potpuno zasluženo, ponijeti brončanu medalju.
Karla Sviben, učenica 2.b razreda O.Š Ivan Benković osvojila je broncu i na Prvenstvu Hrvatske za grupne vježbe za svoj matični klub GK Maksimir. U sklopu sportske akademije bavi i sportskom gimnastikom te je sa svojom ekipom osvojila 4.mjesto na ovogodišnjem županijskom natjecanju škola.

Ovi sjajni uspjesi rezultat su svakodnevnih treninga, vrijednog i predanog rada naših malenih sportašica. Rezulati zaslužuju svaku pohvalu i samo im možemo zaželjeti još pregršt osvojenih medalja i uspjeha u budućnosti.

Pripremila: MMM