the threshold 10 2014Danas vam predstavljamo nešto sasvim drugačije, a opet - dugoselsko!
Anita Kovačević možda je nepoznata široj književnoj javnosti i čitačima hrvatskog štiva iz jednostavnog razloga jer piše na engleskom. Anita više od dvadeset godina predaje engleski jezik, grupama različitih razina znanja,  od predškolske do odrasle dobi. Njezine priče ponekad se razvijaju kao nastavni materijali, koji se uspješno provode u njezinim predavanjima. Ponukana plodovima tog rada počela je  objavljivati i ilustrirati priče koje je pisala tijekom posljednjih desetljeća.


Autorica je širokog opusa od priča i predstava za djecu(Spikes for Hank, Mimi Finds Her Magic, The Good Pirate, Winky's Colours: A Penguin's Story), eseja, poezije (Versus Verses - Feel) pa do proze za odrasle( The Threshold - paranormal novella, Average Daydreamer - lihgt romance). Surađujući s međunarodnom nastavnom i spisateljskom zajednicom sudjeluje svojim prilozima i u brojnim stranim antologijama (The December Awethology - Light Volume, Twisted Tales: 15 Literary Lies & Epic Yarns, Awethology Light, Crooked Tales: Deception & Revenge in 15 Short Stories, Inner Giant, Lookoing into the Abyss, Teaching Children from the Heart).


Ove knjige možete čitati i putem Kindlea i nabaviti putem Amazona i sličnih servisa, a ponešto se skriva i u našoj Gradskoj knjižnici Dugo Selo. Ako znate ili želite poboljšati svoj engleski - navalite!

Anita Kovačević - The Threshold
Ples u tankoj liniji između ponosa i ispraznosti može biti zeznut. Što ako kuća iz snova nije dom kakav ste htjeli, već onakav kakav zaslužujete? I tko je taj tko odlučuje što zaslužujete?
Urbana legenda vrti se već stoljećima oko tajanstvene kuće i njezina navodna blaga. Vlasnici bivaju opsjednuti kućom i kada u nju uđu više je ne napustaju do svoje smrti. Ova jeziva priča postaje gradska legenda. Nitko se ne usuđuje prijeći prag kuće, sve dok nekretninski tajkun ne odluči napraviti poslovni toranj na tom području. Kako bi stekao pravo na imovinu, pogodio se sa gradskim ocima i pokreće reality show u kojem natjecatelji trebaju ući u kuću i pronaći blago u njoj. Emisija ne ide kako je planirano, a novoizgrađena zgrada sada ima svoje opake tajne...

NVr9Q qp 400x400