Slavonija trenutno nije doma

20170410 rec

Popis pjesama:

1. Hodam

2.Tko sam ja?

3. Zombie mama

4. Gledam

5. La la la (El Diablo)

6. Blues

7. Gdje su svi?

8 .Nema promjene

 

Rock bend iz Donjeg Miholjca, slavonskog gradića uz Mađarsku granicu, poznatog po istoimenoj pjesmi Toxare i Kandžije.

Hrvatska izvan Zagreba i par središta u turističkoj zoni je jedna napuštena, kulturno zanemarena pustara, gdje je događaj godine dolazak mesije Uvodića i njegove domoljubno ocvale karavane zabave za tisuće načelnika, gradonačelnika, župana, pročelnika, župnika, biskupa, predsjednika vatrogasnih društava i inih krvopijaca proračunskog novca.

Ali uvijek u nekom podrumu ili tavanu davno ugaslog kombinata (nekad grofovije), ekipa svira, sklada, piše i izvodi poeziju, iscrtava stanje svoje okoline i svoje unutarnje. Lakše je kad se priguše svijetla, odvrne razglas, udari bubanj i stisne drive na gitari.

Tmuran, maglovit, sjetan i pomalo lud ovaj je album lega iz Mioljca, ali nije slabokrvan, nije odrađen, nije usputan. Pjesme su pune očaja, propitivanja, „beljenja“ ovom kaosu od države i svijeta. Zarazan hipno rock ritam kao da te izvodi van iz maglovitog i vlaznog jutra, nakon prospavane i promrzle noći uz rijeku Dravu.

Zvuk albuma je pogođen u „sridu“, prljavi garage, ali jasnih kontura, pročišćen taman do granice „cro radio frendly“ ulaznice. Ne čuh ih na našim stanicama, ali to me niti ne čudi, pa Parni Valjak ima novu stvar, a i Jelena je izbacila album.

Trip Kirby su: Darijo Nikolić - bubnjevi, Danijel Nikolić - bas gitara, Darko Nikolić - gitara, Ivan Ronta - gitara, Siniša Slačanac - vokal

Glazba/Arr: Trip Kirby 
Tonski snimatelj/Mastering: Phaedra studio Donji Miholjac

Trip Kirbaši su ocrtali i vjerno prenjeli slušaocu ono što se događa već dugi niz godina u „žitnici Evrope“. Poslušajte i promislite: Gdje su svi?!

 

Link na kompoziciju (a na you tube kanalu benda posluhnite cijeli album):

 

 Recenziju pripremio: Marko Kova Kovačić