EP “GURNI ME U VALOVE“, Aquarius records 2017.

 

Cure koje inzistiraju na pravoj ljubavi i pričaju najiskreniju priču o njoj

  1. Pusti novce i bježi

  2. Plan za bjeg

  3. Jako sam mala

  4. Gurni me u valove

  5. Sjećaš se one oluje?

20170327 Ti ja i moja mamaSpojena prošla i trenutna postava benda U pol'9 kod Sabe, oba benda već svojim imenom plijene pažnju, a razlika je jedino u produkcijskim zahvatima, naravno i kronolologiji postave. Mogao je to biti i U pol'9 kod Sabe big band. Osnovani su u proljeće 2015., na EP-u pred našim ušima sviraju i pjevaju: Martina Zvonić (vokal), Ana Opalić(klavijature), Sandra Sobočanec (gitara) i Helena Ernoić (bas). Prošle godine pridružio im se bubnjar Berko Muratović. EP je snimljen u studiju Pod.room, s producentima Draženom Gavrilovićem i Markom Mrakovčićem. Autorica svih tekstova i glazbe je Ana Opalić, a na pjesmama "Plan za bijeg" i "Jako sam mala" koautorica glazbe je Sandra Sobočanec

 

Hvala producentima da su stvorili moderan, a ne banalan zvuk sastava, zvuči svjetski a naše. Tekstovi su ono što ova dva „girl“ benda daje i potiče emociju slušatelja, stvara prisnost i poziva na novo slušanje i pjevušenje. Glazba je radijski prijateljski nastrojena i očekujem da nas valja kroz eterske valove što češće.

 

Ante Perković, nedavno preminuli novinar, publicist i glazbenik, čak i sam dio posljednje postave U pol'9 kod Sabe (javio se na audiciju za gitarista), iskreno je napisao prije izlaska ovog EP-a svoje zapažanje:

Ima nešto jako meditativno u ovome, neka prirodna dinamika koja me ljulja i tješi. Postigle ste nešto neobično i dragocjeno: iako su teme naizgled depresivne, a muzika melankolična, sve skupa ima neki sjaj, jasnu crtu radosti, neiskazane i prigušene, ali jako prisutne. Stvari su odlično aranžirane, zvuk je točan, odgovara pjesmama, gitaristica je izvrsna. U tekstovima sam se našao do kraja, to je valjda generacijski, ali mislim da su dovoljno otvoreni i univerzalni za bilo koga. Izvrsno, bravo!“

 

Pjesma „Jako sam mala“ izašla je kao prvi singl s EP-ja. Pjesma je to o prihvaćanju sebe, a s istom idejom režiran je i videospot. Uslijedila je naslovna stvar „Gurni me u valove“, ona koja govori o potrebi da živimo po svom, usprkos strahovima, nelagodama i neizvjesnostima. Ti, ja i moja mama potom su se premijerno predstavili svirkom u Tvornici kulture i oduševili. Da, ovo je jedan od onih bendova koji još bolje zvuči uživo. 

Do nekog novog koncerta uživajte u EP-ju, koji je dostupan putem linka u nastavku: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLspFdl4k4IKGQ9PsQb3caHVS-A7VQ-f74

Recenziju pripremio: Marko Kova Kovačić

Save

Save

Save

Save

Save

Save