17269940 10154544339843721 1256991020 oB24E8B65 4395 BE48 BA6B 451F757001EFU petak, 17.03.2017 održana je 24. glazbena nagrada Porin.


Split je bio sjajan domaćin, od organizacije do izvedbe, a dvorana Spaladium Arene je, po mom skromnom sudu, izuzetno akustična.
Ovogodišnji Porin meni će zasigurno ostati u sjećanju kao jedan od najboljih do sada, zbog pitkog programa, sjajnog voditeljskog dvojca - Ive Šulentić i Ivan Vukušića, odličnog orkestra te izuzetno ugodne atmosfere među samim sudionicima, redom vrhunskih glazbenika.


Svi nastupi na samom Porinu bili su sjajni,  od uvodnog dueta Damira Kedže i Zsa Zse koji su pjevali s toliko emocije i ljubavi i zasluženo bili nominirani za najbolju vokalnu suradnju preko medley-a u kojem smo čuli svu raskoš divne Zrinke Posavec, Nine Badrić, Jacques-a Houdeka, Kedže, Zsa Zse, Zorice Kondže i izuzetno talentirane mlade pjevačice Antonele Doko koja je osvojila Porin u kategoriji Novi izvođač godine... do, meni dva najveća imena hrvatske glazbene scene - Olivera i Gibonnija... tako jednostavni, a tako briljantni! Čovjek im se može samo nakloniti.


Zrinko Tutić primio je Porin za životno djelo, a za one koji ne znaju zašto - e pa taj čovjek je napisao neke od najvećih evergreena... od Doris, Stranca u noći, Samo jedan dan, Moja domovina...


Isti Porin primila je i klapa Lučica koja djeluje i stvara od daleke 1966. godine kada osnovana te Zoran Juranić kompozitor, dirigent i akademik.
Let 3 u koži, lateksu i s barbikama na ramenima koje su glumile epolete, je još jednom na pozornici u prijenosu uživo pokazao koliko su nesputani i drugačiji, a njihov album Angela Merkel sere proglašen je naboljim rock albumom godine.
Najbolju nagradu za govor na dodjeli dajem Let 3 i citiram ga u cjelosti:
"HVALA"

Detour nas već godinama šarmira, a u tome su uspjeli i ovaj put jer su definitivno imali sjajnu pjesmu: "Zaljubila sam se" koju je njihova nova pjevačica Gina Victoria Damjanović odlično iznijela, a s nepune 23 godine obara s nogu svojim moćnim glasom. Uz Porin za najbolju grupu s vokalom odnijeli su i Porin za pjesmu godine.


Nakon završetka dodjele glazbenici su nastavili svoje druženje u vip prostorijama Spaladium arene uz pregšt veselja i smijeha... a pjesme je bilo k'o u priči :)


ALBUM GODINE
"Familija" - Oliver i Gibonni

PJESMA GODINE
"Zaljubila sam se" - Detour

NAJBOLJA VOKALNA SURADNJA
"Sreća" - Oliver i Gibonni

NAJBOLJA ŽENSKA VOKALNA IZVEDBA
"Moja magija" - Josipa Lisac

NAJBOLJA MUŠKA VOKALNA IZVEDBA
"Gdje to piše" - Oliver Dragojević

NOVI IZVOĐAČ GODINE
Antonela Doko

NAJBOLJA IZVEDBA GRUPE S VOKALOM
"Zaljubila sam se" - Detour

NAJBOLJI ALBUM POP GLAZBE
"Familija" - Oliver i Gibonni

NAJBOLJI ALBUM ZABAVNE GLAZBE
"Oči duše" - Tereza Kesovija

NAJBOLJI ROCK ALBUM GODINE
"Angela Merkel sere" - Let 3

NAJBOLJI ALBUM ALTERNATIVNE I KLUPSKE GLAZBE
"Tijelo" - Elemental

NAJBOLJI KONCERTNI ALBUM
"Matija svira Arsena - live in ZKM" - Matija Dedić


Popis svih dobitnika i informacije o Porinu mozete pronaći na www.porin.hr

Pripremila: M.M.M.

Save

Save

Save

Save