Osvijestimo se i pronađimo se više, braćo i sestre

Goran Bare naslovnaPrvi put nakon albuma „Teške boje“ (2012.) stigla je do naših ušiju i srdaca nova pjesma Gorana Bareta.

Nikako iznjedriti nešto što bi se autoru dovoljno svidjelo da pusti „van“, raspadale su se postave benda, brisale su se snimke kompletnog materijala i tko zna koliko je tu borbe bilo i koliko se krvi, znoja i zvuka prolilo. Nije album, ali vrijedno je predstavljanja i preslušavanja. Nije od onih „na prvu“, ali svakim preslušavanjem sve je bolja, životnija i bliža nama samima.

Zvuk je stari, rekli bi majčinski, mene vuče na „Razum i bezumlje“, no ovaj put dovoljno prljav ali prihvatljiv za šire mase, jer ova stvar je r'n'r hit.

Vinkovci, veliko raskrižje željeznica europe i azije, udaljeno od Dugog Sela svega 250 km, rodni grad Josipa Runjanjina i najvećih rokera i punkera ovih prostora. Mora da je neka posebna vibracija tamo, jer već po zvuku el. gitare mlađeg ili starijeg gitarista čuješ odakle dolazi, čista duša izlazi iz svakog trzaja. Tako i kod Bareta, hodajuće legende, on se preda, otvori i sprži nas svakom novom avanturom koji pripusti do nas. Čekam album da ga „nafrljim“ sa Martin Brega nek se cijelo selo i domovina osvijeste i pronađu.

Da i ova pjesma svirački zaživi na način koji odgovara Baretovoj nevjerojatnoj energiji pobrinuo se sjajni bend koji čine Dan Divjak na klavijaturama, Kruno Domaćinović na električno gitari, Alen Tibljaš na bubnjevima, Mario Rašić na bas gitari te Davor Rodik, čija izuzetno upečatljiva pedal steel gitara donosi osobitu dimenziju fenomenalnom zvuku sastava.

Spot za singl snimljen je u studiju Croatia Recordsa pod redateljskom palicom Dinka Pasinija, gdje se snimala i pjesma i donosi ono najzanimljivije kada je Goran Bare u pitanju – intenzitet i energiju studijske izvedbe, koja nije ništa manja od one na najvećim koncertima.

Preslušavanje:

Recenziju pripremio: Marko Kova Kovačić