p70200711CE1C003 0F77 2CFE 0097 5B4CE703CA6EGrafiti su i ove godine promijenili vizuru zgrade Glazbene škole/Doma kulture u Dugom Selu. Nakon prošlogodišnje premijere Art Floor – Graffiti jama time ovaj projekt iz programa Savjeta mladih Grada Dugog Sela a u organizaciji Multimedijalnog kluba Pozitiv prerasta u tradicionalni događaj. Jedan je to od rijetkih programa urbane kulture za mlade te je time još značajniji za naš grad i svakako je bitno podržati ovakve događaje ne samo financijski već još više i kroz ono što je umjetnicima najvažnije - "konzumiranjem" njihovih djela i rada.


Možda je šteta što su ovogodišnja djela nastala na mjestima starih, prošlogodišnjih, koja su ostala sačuvana samo kao fotografije, ali svakako i to pokazuje potrebu za novim prostorima za ovakvo izražavanje umjetnosti, a u isto vrijeme i živost street arta. Budući da Sugo Selo ima mnoštvo ružnih i propalih pročelja, svakako bi umjetnicima ovakve vrste trebalo dati priliku da nam uljepšaju grad svojim muralima, dokazujući još jednom da grafiti nisu šaranje i kič, a pogotovo ne huligansko ispisivanje (počesto i nepismeno) parola po zidovima. Multimedijalni klub Pozitiv već je sudjelovao u nekim akcijama za ukrašavanje grada, poput oslikavanja kanti za otpatke, te to pokazuje spremnost da sudjeluju i u drugim programima, ako im se pruži prilika.
Ove godine su svoja djela stvarali Style-b Okvir, Luka Mrnjec, Dominik Jakovljević, Ivan Cvitkušić te akademski slikari Ivan Oštarčević i Robert Samardžić.  Svoju kreativnost mogla su iskazati i djeca crtanjem kredama po negdašnjem igralištu, pa je i taj dio prostora dobio barem privremenu svoju životniju vizuru.


Uz samo oslikavanje zidova u pozadini Glazbene škole u prostorijama Pozitiva prikazana je i izložba također posvećena street artu i grafitima.
Ukoliko već imali prilike pogledati umjetnike u stvaranju djela, ista možete svakodnevno razgledati ako prošećete iza Glazbene škole. Uvjerit ćete se da takva djela zaslužuju biti i na vidljivijim mjestima u gradu.