p6190146F7C1ACA7 08CA 6743 E5F0 15FFE2A8C2DBDugo Selo je imalo čast i zadovoljstvo ugostiti jedan vrhunski kulturni događaj u prostorijama Gradske knjižnice Dugo Selo. Da će biti vrhunski dalo se naslutiti već po samoj najavi izvođača glazbeno-poetske večeri, jer najavljeni su vrsni pjevači predvođeni prvakom Opere HNK iz Zagreba. Ipak, jedno je nešto vidjeti u najavi na papiru ili monitoru, a drugo to zaista doživjeti, čuti u živo.


Redali su se tako redovi sjajnih skladbi i redovi poezije dugoselskih pjesnika Trnskog, Devčića, Arka, Brajdića i Žmigavca u interpretaciji domaćina večeri v.d. ravnatelja knjižnice Predraga Topića i uvijek lepršavog Želimira Novaka, te gošće Mirjane Bobanac Sačer sa svojim  stihovima.


Glazbenu pratnju na klaviru pružala je Helena Borović dok su se na pozornici izmjenjivali tenori Tvrtko Stipić, Zlatko Jelinčić i naš domaći Mario Bokun, koji je i najzaslužniji za ovu privilegiju u našem gradu, te talijanska sopranistica Sabina Li-Puma i američka mezzospranistica Isabella Shaw.
Kraj nastupa pripao je Nacionalnom prvaku Opere, baritonu Vitomiru Marofu koji je nakon što su njegovi prethodnici izvodili djela svjetskih majstora opere izabrao domaću popevku "Suzu za zagorske brege" i time okrunio ovu sjajnu večer u našem gradu.


Zajednički nazivnik ugodnih i opuštenih razgovora umjetnika i publike na druženju nakon samog nastupa bila je želja da se ovakvo nešto ponovi u Dugom Selu, po mogućnosti na većoj pozornici i pred brojnijom publikom. Nadamo se da ćemo imati priliku te želje i ostvariti.