p51200411B6A025B EFE2 741D 04DE B08C81EC08B3Dočekali smo i 9. izložbu minijatura Likovne udruge Dugo Selo. I ovaj put ostvaren je proces promoviranja likovne umjetnosti kako je u uvodu naglasio predsjednik udruge Ivo Ostojić, te širenje baze umjetnika. U ovom postavu izložbe, osim članova same Udruge, svoja su djela izložila i djeca iz dječjih vrtića "Didi" u Prikraju, "Dugo Selo" i "Vrapčić", te korisnici centra za rehabilitaciju Stančić. Tako se okupio širok spektar različitih izričaja čak 79 umjetnika, od kojih je najmlađa Lucija Ferenček sa samo 3,5 godine.


Uvodničarka katologa ovogodišnje izložbe Ana-Marija Šprihal naglasila je da je ova izložba spoj iskustva i znanja, spontanosti i radoznalosti. Napomenula je da kroz tu generacijsku raznolikost možemo vidjeti kako iste motive poput ptica, kuća, cvijeća i sl. vide djeca u svoj svojoj jednostavnosti a kako to čine renomirani umjetnici s nakupljenim znanjem i iskustvom.
Izložbu je službeno otvorio dogradonačelnik Pavo Jakovljević, a glazbeno je ukrasio Marko Majić – polaznik Glazbene škole Dugo Selo
Minijature će se u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta moći razgledati sve do 20. svibnja, kada POU organizira svoj tradicionalni "Jagodan & crameraj"