p4210175A5267D46 8D65 872B 7B3D 47CB8A95A873U sklopu Noći knjige koja se ove godine iznimno održava produženi vikend od 21. do 24. travnja u Gradskoj knjižnici održan je "Dugoselski pjesnički maraton". Nije to bilo nikakvo natjecanje ali je zračilo pozitivnom energijom i ugodnom atmosferom, čime je još jednom dokazano da Dugo Selo može biti ali i je  grad kulture.
Ravnatelj knjižnice Predrag Topić vodio je kroz program raznovrsne dugoselske pjesnike, a vokalni ansambl "Duga" sa dva je seta oduševio publiku.


Sa starta maratona krenuo je slavljenik Zvonimir Nemet, koji je uz slavljenje stihova proslavio i svoj rođendan. U jednoj mu je pjesmi odlično asistrirala i stihove kazivala naša poznata novinarka Iva Grgić Ozimec.
Štafetu maratona nakon toga preuzeo je Bruno Šantek koji je prije nepunih mjesec dana predstavio u istom prostoru i svoju prvu zbirku pjesama u izdanju GK Dugo Selo "Stvarajmo svemir" iz koje je i večeras čitao stihove. Njegov će maraton za Noć knjige trajati malo duže jer u ponedjeljak, zadnji dan manifestacije, gostuje na književnoj večeri u Knjižnici Dubec.
Dragan Mijatović svojim je gromkim glasom i kratkim pjesmama koje pogađaju bit pravih osjećaja razvedrio publiku i potakao je na razmišljanje o pravim ljubavima.
Želimir Novak otvorio je nastup stihovima Milana Dobrovoljca Žmigavca, da bi nastavio svojom martinjskom pjesmom spjevanom za Martinje 2015., a potom je uslijedio dio ostrnjanskih priča u stihu u koje su prepričale djelomično i povijest Ostrne.
Dragica Pjevac čitala je nekoliko pjesama iz svoje tri do sada izdane zbirke, predstavljajući ih više kao svoje kratke misli o životu i ljubavi.
Potom su na red došle i dvije nenajavljene gošće, Vera Tomić sa svojim stihovima te Nada Kozić koja se također pokazala kao odličan pjesnik ali i recitator posebno ističući vrijednost kajkavštine u našem kraju.
Svi sudionici dobili su posebne zahvalnice od organizatora Gradske knjižnice Dugo Selo.
Večer je po običaju završila druženjem pjesnika i publike u kojem su se zasigurno rodile ideje za neka buduća okupljanja i kulturna dostignuća.