p40700101AEF61A5 ABB2 968F B16F A34E3FB07846U Pučkom otvorenom učilištu gostovala je Ivana Plechinger, pjevačica, skadateljica i tekstopisac, TV i radijska voditeljica, ali ovaj puta u ulozi spisateljice. Iako je samo gostovanje bilo povodom predstavljanja njene knjige "Ono što ostaje, uvijek ljubav je", večer bi se više mogla   opisati kao inspirativno predavanje o potrebi za vedrinom u životu. Naime, uz kratku najavu domaćina iz POU, ostatak je pripao Ivani da govori o nastanku knjige, glavnim inspiracijama i povodu za nju.

Pretvorilo se to više u prenošenje emocija i životnih iskustava te zaključaka koje je sakupila uz pisanje i življenje po novim pravilima, no u samo prepričavanje knjige. Traumatično iskustvo gubitka oca u obiteljskom domu kao jedna odrednica tih prijelomnih trenutaka, te moždani udar koji je doživjela u 39. godini života i oporavku nakon njega uz prihvaćanje novih životnih zakonitosti pretvorili su pisanje u terapiju kroz koju je uspjela spoznati mnoge istine o samoj sebi. Kroz te je istine, bez previše filozofije i kompliciranja, već ogoljavanjem jednostavnih sitnica, shvatila da stres kao sveopća pošast suvremenosti ne smije biti glavna odrednica svakodnevnice, da taj strah od obaveza i sutrašnjice mora prevladati i radovati se svakom trenutku i uživati te voljeti sitnice koje je okružuju, kako bi joj ostatak života protekao ispunjen ljubavlju i mirom.
Pokušala je kroz svoje osobne primjere prenijeti ta iskustva na okupljenu dugoselsku publiku, uspoređujući svoj svakodnevni život sa životom svakoga od nas, i inspirirajući okupljene da se i sami okrenu pozitivnijim, vedrijim i opuštenijim sadržajima života. Vedrina i životnost Ivane Plechinger dokaz je i putokaz kako nas traume i bolesti ne trebaju obeshrabiti već ojačati i učvrstiti u svojim potragama za kvalitetnijim i sretnijim životima. Budući da je sama navela kako je ovo njeno prvo pojavljivanje pred Dugoselcima u bilo kojoj ulozi, za nadati se je da će sa svojom pozitivnom energijom još pokoji put gostovati u našem gradu. Do tada nam je ostavila ljubav.