0826CEBE329 A595 9E0A D790 63CDF3F1A051Dječji fašnik zagrijan i osvijetljen na radost svih dugo željenim suncem zarazio je Dugo Selo osmijehom barem na jedan dan. Zaraza je to protiv koje se naš grad ne bi trebao cijepiti ma štogod stručnjaci za politički marketing tvrdili, jer u ovako veselom i opuštenom  okruženju i političari su služili samo kao šaljiva kulisa.


Unatoč brojnim nedostacima i greškama, što se lako moglo prekriti maskama, dokaz je ovo da slične manifestacije trebaju gradu. Broj odraslih pod maskama, makar  stidljivim i neorganiziranim, dokaz je da možemo više od toga. No, s obzirom na infrastrukturu koja nam ne može ponuditi puno više, na kratak rok pripreme, od kojeg više i nismo očekivali, te nedosljednost u organiziranju kako bi Fašnik postao tradicionalan, možda za sada i ne zaslužujemo više. To u isto vrijeme ne znači da više ne možemo zahtijevati.


Pod dirigentskom palicom Krekija Von Cvijanovića i čvrstom, ledenom pojavom Lady Zime (Aleksandra Ognjena Hrejavić) izmjenjivali su se dječji osmijesi na pozornici kojom su prodefilirali: Dugoselske mažoretkinje s koreografijama "Pipi Duge Čarape" i "Frozen", te na kraju i "Pačjim plesom", DV Vrapčić skupina Lavići s "Trolovima" i skupina Sovice s "Pandicama", DV Dugo Selo skupina Vjeverice sa "Malim farmerima" koji su se pošteno naradili, DV Buba Biba koji su zazelenili pozornicu s "Proljećem u šumi", DV Didi sa skupinama Maslačak - "Izvan okvira", Tratinčice - "Slikari" i Suncokret - "Astronauti". Za miris popodnevne kave se pobrinula skupina "Udruge ADHD i ja" i maske pod nazivom "Vreće kave". Najveća gužva i zabava nastala je kada su pozornicu zaposjeli Preporodaši praćeni svojom Limenom glazbom, uz dječju skupinu kao "Kumice s placa" i egzotični afro-dugoselski "Gošpel z Preporoda".


Na kraju je dogradonačelnik Pavo Jakovljević podijelio priznanja svim učesnicima, te ih pozvao na krafne i sokove, kako to i priliči Fašniku.
Da je dan bio uspješan pokazao je i veliki interes djece za fotografiranje s Dugoselskom guskom i Lady Zimom dugo nakon završetka programa.

 

 

Foto: Edita B.

Save