policija stopDana 07/08. i 08/09. srpnja 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i  na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.

U prošloj policijskoj akciji koju smo najavljivali prije desetak dana je utvrđeno i sankcionirano 7 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te  7 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 14 prekršaja).
Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo Selo dogodile su se dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama (2 LTO).