IMG 20170126 150405Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Dugog Sela održanoj danas u Gradskoj vijećnici donesene su odluke o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Gradske knjižnice Dugo Selo i odluke o stavljanju izvan snage Odluke o prodaji nekretnine – k.č.br.266 k.o.Dugo Selo I.

 

Za v.d. ravnatelja Gradske knjižnice Dugo Selo imenovan je Predrag Topić. Rasprava se vodila oko raspisivanja natječaja za imenovanje stalnog ravnatelja, pri čemu je dio vijećnika bio za natječaj prije predstojećih lokalnih izbora, a dio nakon istih, kako ne bi bilo utjecaja politike na imenovanje za tako važnu funkciju u kulturnom životu grada. Pročelnik Mladen Šestan kazao kako će se natječaj raspisati 30 dana od imenovanja v.d. ravnatelja.

 

Direktor tvrtke DUKOM plin d.o.o. Mladen Vrabec objasnio je da je odluka kupnje već izgrađenoga objekta u ulici Slavka Kolara povoljnija opcija od kupnje nekretnine uz koju je potrebno otkupiti još dvije parcele za izgradnju zadovoljavajućeg objekta. S tim su objašnjenjem vijećnici podržali odluku o odustajanju od kupnje te nekretnine.

Za člana Nadzornog odbora trgovačkog društva Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije d.o.o. jednoglasno je izabran gospodin Mario Vinko, inače pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo.

 

U pitanjima vijećnika gradonačelniku istaklo se pitanje vijećnika Stjepana Novosela o podacima da Dugo Selo plaća najvišu cijenu vode u Županiji, a kao razlog tome naveo naknadu za razvoj koju građani plaćaju u cijeni vode s ciljem otplate kredita za izgradnju pročistača otpadnih voda. Prikupljena sredstva na taj način omogućila su da se zajam otplati još prije godinu i pol dana, ali se stavka i dalje nalazi u računima građana. Gradonačelnik Velić odgovorio je da će se ta stavka maknuti i cijena vode se znatnije smanjiti u predstojećim predizbornim mjesecima.

 

Od ostalih pitanja, vijećnik Blažinović ukazao je na problem Kumrovečke ulice u Kopčevcu, te dobio odgovor da će se ulica sanirati čim se otvore asfaltne baze što ovisi o vremenskim uvjetima, a direktor Dukom plina g. Vrabec naglasio je da je uputio prijedlog Gradu da se Kumorovečka ulica asfaltira u punom profilu umjesto da se sanira samo prokop za koji izvođač radova ima osigurana sredstva kroz troškovnik. Vijećnik Bertek apelirao je na kvalitetnije čišćenje snijega leda na autobusnim stajalištima za školarce, a vijećniku Sedlaru je na njegovo pitanje o divljim deponijima smeća u Prozorju odgovoreno da će se sanirati u narednom razdoblju.

 

IMG 20170126 150341

IMG 20170126 150356