p62500395F8E9542 2C07 59C8 1A32 2D203A3B004ADan državnosti Republike Hrvatske obilježen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima kod dugoselske pošte.
Vijence i svijeće su položili gradonačelnik Nenad Panian i njegov zamjenik Nikola Tominac, predstavnici Gradskog vijeća, MUP-a, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja, braniteljske udruge,  Udruga anifašista te stranačka izaslanstva HDZ-a, SDP-a te Nezavisne liste Nenada Paniana.


Riječima se  povijesne odluke Sabora RH prisjetio zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac, istaknuvši važnost osamostaljena naše države i mukotrpnog puta koji je do samostalnosti vodio kroz teški rat, spomenuvši dugoselske žrtve položene na oltar domovine. Naglasio je da borba za bolju Hrvatsku nikada ne smije prestati, posebno navevši problem iseljavanja mladih koji u svojoj vlastitoj domovini ne vide perspektivu. Zajedničkim promišljanjem i djelovanjem na poboljšanju uvjeta života i u našem gradu moramo upravo tim novim naraštajima vratiti nadu u bolju budućnost koju će moći graditi u svojoj domovini. Kroz ta promišljanja i djelovanja može se stvoriti bolje Dugo Selo, a time i Hrvatsku činimo zemljom blagostanja, napretka i sreće.