p6220104167DBCE4 CF9D 3B0E 8291 2D470F6F9927Povodom Dana antifašističke borbe danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika palim  borcima i žrtvama fašističkog terora u Perivoju grofa Draškovića.
Izaslanstvo Grada Dugog Sela predvodio je gradonačelnik Nenad Panian uz svog zamjenika Nikolu Tominca i gradsku vijećnicu Sunčanu Žuteković.


Vijenac je položen i u ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista Dugo Selo, Brckovljani i Rugvica, dok su svijeće zapalili i predstavnici HVIDRA-e Dugo Selo, SDP-a i Nezavisne liste Nenada Paniana.
Okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac podsjetivši na važnost antifašističke ostavštine našeg grada i bit očuvanja antifašističke tradicije. Okupljenima se na kraju obratio i zahvalio na dolasku i predsjednik UABA-e Marijan Krivec. 

Gradski čelnici obilježili su današnji dan i na spomen obilježju antifašističkim borcima na Novom groblju u Dugom Selu, dok su članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Dugo Selo, Brckovljani i Rugvica nastavili obilježavanje obilazeći i druga antifašistička spomen obilježja dugoselskog kraja.