p62000550E47C74D CDFD 82AE 8793 C4F7F03C7502Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Dugog Sela. Unatoč najavama većinu u Gradskom vijeću nije ostvario gradonačelnik Panian sa svojim partnerima, već je to uspjelo HDZ-u i njihovim partnerima iz stranaka Stranka rada i solidarnosti Bandić Milan 365 i Mosta. Upravo je glas Mosta tj. njihova zastupnika Ivana Šajkovića presudio u korist novog predsjednika Darjana Budimira, jer je prvotno njegovo ime bilo na obje liste predlagatelja, da bi na kraju svoj glas dao HDZ-ovu kandidatu.

Tako od 17 gradskih vijećnika većinu sada čine HDZ sa Darjanom Budimirom, Stipom Velićem, Anđelkom Knezović Svetec, Božidarom Cikom, Pavom Jakovljevićem i Marom Mamuzom, potom Bandićevi Pave Vukelić i Željko Remenar te Ivan Šajković ispred Mosta. Na strani manjine u Gradskom vijeću su s liste Nenada Paniana Kruno Blažinović, Vedrana Dragičević i Sunčana Žuteković, s liste Siniše Kljajića njen nositelj te Ivana Krišto i Renata Jelečki, SDP-ov Stjepan Štefinovec te nezavisni Zvonko Novosel Dolnjak.


Izabrani su i odbori za izbor i imenovanja, statut i poslovnik, financije i proračun, komunalne djelatnosti te zaštitu okoliša i prostorno uređenje. Sukladno većini u Gradskom vijeću, i u odborima je većina na strani HDZ-a i partnera. Istaknut je  prijedlog javnog poziva mladima za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Dugog Sela.

Na kraju je sve pozdravio i gradonačelnik Nenad Panian te poželio svima dobar i plodonosan rad u narednom mandatu za boljitak Dugog Sela.
Konstiruiranju su prisustvovali gradski pročelnici, predstavnici javnih poduzeća i ustanova grada te vjerski predstavnici.