p604005338639627 2CF5 8E6D 941D B80CC75D57DADugo Selo očekivano ima novog gradonačelnika. Očekivano, jer stari nije bio ni kandidat. Neočekivano je to HNS-ov kandidat Nenad Panian, koji je u drugi krug ušao kao totalni autsajder, sa 12% ili 673 glasova zaostatka iz prvog kruga. U drugom je krugu uspio napraviti podvig i pobijediti za 215 glasova, dobivši čak 1208 glasova više no u prvom krugu.
Nenad Panian rođen 1964. godine u Zagrebu, osnovnu školu pohađao u Dugom Selu, srednju školu u školi za kulturu i umjetnost i srednjoj medicinskoj. Stomatološki fakultet završio u roku 1990. Dragovoljno se priključuje obrani Domovine 1991/1992. na ratištu u Novskoj pri 53. Samostalnom bataljunu.


Nakon povratka ne dobiva posao u rodnom gradu zbog političke nepodobnosti. U Velikoj Gorici se zapošljava na određeno i zasniva obitelj.
1995. otvara privatnu stomatološku praksu u rodnom Dugom Selu koju uspješno vodi i danas. Otac dvoje punoljetne djece. Kćer Eva (18) i sin Zvonimir (23) idu očevim putem u životnim razmišljanjima i profesionalnoj orijentaciji. U životnom partnerstvu s dr. Sunčanom Žuteković. Član je brojnih udruga i humanitarnih organizacija, voditelj zubne služne Dugog Sela, zaljubljenik u cvijeće, sport i uređenje doma. Ipak, više od svega naglašava da voli ljude, a koliki je emotivac vidjelo se i u Starim krovovima gdje je sa svojim timom i prijateljima dočekao objavu rezultata, kada je nastala lavina emocija, baš kao i kasnije tijekom večeri kada su tamburaši zasvirali Suzu za zagorske brege. Suze nije ni pokušavao sakriti uz svoje roditelje i sina Zvonimira.
Uz Nenada Paniana su i njegovi zamjenici, oboje nezavisni, Dugoselcima dobro poznati Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac.
Ukoliko će sve ići po redu, s liste Nenada Paniana za Gradsko vijeće tamo će biti Kruno Blažinović, Vedrana Dragičević i Sunčana Žuteković.
Time je i sastav Vijeća uglavnom definiran, ukoliko pojedinci s lista neće svoja mjesta prepustiti drugima, te nas očekuju pregovori oko većine u tom gradskom tijelu. Zbog brojnih i različitih stranaka za očekivati je teške pregovore i dogovore, a pravi rezultat vidjet ćemo na prvom okupljanju novog saziva Gradskog vijeća. Stabilnost Gradskog vijeća glavni je uvjet za kvalitetno djelovanje gradonačelnika i njegova tima.


HDZ se može utješiti činjenicom da će u tom Gradskom vijeću imati najviše vijećnika, njih šest.
Ipak, ni jedni ni drugi, a ni svi ostali u političkom životu našeg grada ne mogu biti zadovoljni činjenicom da je Dugo Selo sada već tradicionalno podbacilo u izlaznosti u oba kruga izbora, pa iako je ta izlaznost za 2% bolja no na izborima 2013. to je još uvijek daleko od ostatka Zagrebačke županije, te je dužnost svih političkih subjekata grada osvijestiti građane za važnost njihovog glasa i aktivno sudjelovanje u odlučivanju o njihovoj budućnosti. To će se najlakše ostvariti povratkom povjerenja u političke strukture, dobrim radom i poštenim i transparentnim djelovanjem gradske uprave, te naravno napretkom kvalitete života grada.
Činjenica je da će tada svima nama biti bolje, te zbog toga želim novom gradonačelniku, njegovim zamjenicima te svim gradskim vjećnicima uspješan i plodonosan mandat.