hck logoPod predsjedavanjem Josipa Svibovca održana je Skupština Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo. Svibovec je na mjesto predsjednika imenovan nakon što se s iste pozicije povukao dugogodišnji predsjednik dr. Vjekoslav Cvijanović koji se na skupu zahvalio svim suradnicima, aktivistima, volonterima, na suradnji uz želje za što uspješnijim daljnjim razdobljem.

Na Skupštini su predstavljeni njeni novi članovi razdoblje od 2017. do 2020. godine, njih dvadeset i dvoje. Izabrani su članovi Odbora, Nadzornog odbora kao i savjetodavnih radnih tijela. Uz novog predsjednika Josipa Svibovca imenovani su potpredsjednica Sunčica Navrtek i potpredsjednik Darko Batišta.
Za članove Odbora imenovani su dr. Dino Kramer, Nada Šeremet, Ivana Skočić, Marina Josipović, Marina Martić i Željko Tašler. Za zastupnika dugoselskog Crvenog križa u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa po funkciji je izabran predsjednik Josip Svibovec, dok su zastupnici u županijskom Crvenom križu Gordana Kocaj, Sunčica Navrtek i Kristijan Katinić. Marina Martić imenovana je za zastupnicu u Skupštini mladih Hrvatskog Crvenog križa.
Imenovanjem novih članova ustrojena su i savjetodavno-radna tijela, i to za zdravstveno-socijalne djelatnosti i pomoći, za promicanje znanja o Ženevskim konvencijama, za rad s mladima, za pripremu i djelovanje u kriznim situacijama, za razvoj društva Crvenog križa u cjelini te za suradnju među društvima Crvenog križa.
Ravnateljica dugoselskog Crvenog križa Gordana Kocaj Skupštini je podnijela izvješće za proteklo mandatno razdoblje, od 2013. do 2016. Godine, a kao najvažniju aktivnost za budućnost najavila preseljenja u nove, veće i adekvatnije poslovne prostore. Podsjećamo, Crveni križ zamijenio je dosadašnju neadekvatnu nekretninu u Osječkoj ulici za novi prostor u višestambenoj zgradi u Ulici hrvatskih branitelja (173,20m2 poslovnog prostora i 112 m2 skladišnog podrumskog prostora).
Nakon uređenja novih prostora i preseljenja očekuje se podizanje kvalitete rada na znatno viši nivo za djelatnike i za korisnike usluga Crvenog križa Dugo Selo.

Izvor: http://dugoselska-kronika.hr/