21729824 1700738443304612 2041534084 oU sklopu Dana Općine Rugvica dugoselsko/rugvička umjetnica Vera Tomić je odražala 6. samostalnu izložbu u organizaciji udruge "Savski lađari". Evo što je gospođa Tomić napisala tom prigodom: "Oduševljena mnoštvom pohvala, poziva na suradnju i posjetitelja, zahvaljujem svima što sam imala čast ostvarenja sna u omiljenom mjestu mog doseljenja 1964. Imala sam priliku sresti se s mnogim školskim kolegama i kolegicama iz okolice Rugvice. Zahvaljujem svim posjetiteljima."

21742370 1700788233299633 1751308998 oPo prvi puta sindikalna udruga D.Sela, Brckovljana i Rugvice, odlučila se za ljetovanje u Crikvenici tj. "Talasoterapije"- medicinsko rekreacijskog centra za pružanje turističkih usluga ljetovanja. Popunili smo kapacitet objekta "Vila Smiljka" u dvije smjene po pet dana ili deset tko je želio. Objekti se nalaze na samoj obali neposredno uz plažu i šetnicu. Pozdrav Emila Čajlakovića i ugodan prijem koji je uslijedio po našem iskrcavanju iz autobusa, uz mali domjenak i piće dobrodošlice.

policePolicijski lov i proteklog je vikenda bio zahtjevan. Gledajući brojke i nije tako strašno, ali gledajući promet po ulicama jasno je da su mnogo toga i propustili. Budite bolji sudionici u prometu!

Službeno policijsko izvješće:

"Obavještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 08/09. i 09/10. rujna 2017. godine proveli akcije "Alkohol i droge" i "Brzina" kojom prilikom su u prometu zatečena 2 vozača pod utjecajem alkohola dok su 3 vozača zatečena u prekršaju prekoračenja dopuštene brzine kretanja, utvrđeno je i 10 ostalih  prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 15 prekršaja).

U navedenom periodu na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća.

Obavještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana  11. rujna 2017. godine proveli akciju "Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa" , kojom prilikom su utvrdili 3 prekršaja nekorištenja  sigurnosnog pojasa te 9 ostalih prekršaja (ukupno 12 prekršaja).

Tijekom provođenja akcije na području PP Dugo Selo dogodila se jedna prometne nesreća s materijalnom štetom."

 

policija stopPolicija nam je poslala rezultate dvije akcije koje su proveli proteklih dana.  Sve dok ima prekršaja - nije dobro.

Obavještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo u periodu od 21. do 27. kolovoza 2017. godine proveli akciju  "Nadzor brzine kretanja vozila" usklađenom sa akcijama EU, kojom prilikom utvrđeno i sankcionirano 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te  38 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 52 prekršaja).

Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo Selo dogodile su se dvije prometne nesreće od kojih jedna sa ozlijeđenim osobama (1 LTO) i jedna sa materijalnom štetom.

policija stopStigli su i rezultati ovotjedne policijske akcije:

"Obavještavamo Vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 17.08.2017. godine proveli akciju "Pojas, mobitel i dječja sjedalica" kojom prilikom je utvrđeno ukupno 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.U navedenom periodu na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća."

police 50Niste pazili i niste brinuli. Čak 35 prebrzih. Je li utjeha da nije bilo ni jedne nesreće? Ili ćemo kad se nešto desi opet kriviti nekog drugog? Evo policijskog izvješća:

"Obavještavamo Vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 08.08.2017. godine proveli akciju "Nadzor brzine kretanja vozila" kojom prilikom je utvrđeno i sankcionirano ukupno 49 prometnih prekršaja, od čega 35 prekršaja prekoračenja brzine kretanja.

Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo selo nije bilo prometnih nesreća"

Vezano za jučerašnju akciju koju smo prethodno najavili, iz policije su stigli i rezultati iste. U isčekivanju neke akcije vezane za nepropisna parkiranja u gradu (jer ste vi to tražili) evo kakvi ste bili jučer:

"Obavještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 03. kolovoza 2017. godine proveli akciju  "Pojas, mobitel i dječja sjedalica" kojom prilikom su utvrđena i sankcionirana 2 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, te 4 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 6 prekršaja).

Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća."

20170802Dana 03. kolovoza 2017. godine  na području  Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcija "Pojas, mobitel i dječja sjedalica",  u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Prilikom provođenja akcije prvenstveno će se nadzirati i sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog korištenja mobitela, te nepropisnog prijevoza djece, odnosno nekorištenje dječjih sjedalica, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.

Dario CebićDugoselac  Dario Cebić dobitnik je nagrade za poseban doprinos u očuvanju i razvoju svjetske tradicionalne folklorne umjetnosti, folklorne kompozicije i pedagoški rad za 2017. godinu - ,,1st Excellence Award – Ithagenia 2017“.
 
Priznanje mu je dodijelila ,,Međunarodna glazbena akademijaˮ.  Vrijedi napomenuti da je profesor Cebić ove godine dobitnik i nagrade ,,European Association of Folklore Festivals ˮ - EAFF (Official partner of UNESCO), koja je prepoznala izniman talent i rad prof. Cebića popraćen odličnim rezultatima i uspjesima u području glazbenih umjetnosti za 2016. godinu, a koju mu je uručio predsjednik ,,Europske i Svjetske folklorne asocijacijeˮ prof. Kaloyan Nikolov.
 
Posebni program o umjetničkom radu prof. Cebića te praizvedbu njegove skladbe ,,String Quartet No. 4“ koja je inspirirana ljepotom hrvatske folklorne glazbe, možete čuti u nedjelju 4. listopada 2017. s početkom u 20:00 u Bratislavi.

20170725Iz PP Dugo Selo stigli su nam rezultati njihove jučerašnje akcije u kojoj je zabilježeno dosta prekršaja ali na sreću bez nesreća. Poštujte pravila, jer nećemo uvijek biti te sreće:
"Obavještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 24. srpnja 2017. godine proveli akciju  "Nadzor brzine kretanja vozila" kojom prilikom utvrđeno i sankcionirano 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te  3 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 39 prekršaja).
Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća."