policija stop13. lipnja na području  PU zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcija "Zaštita pješaka", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Prilikom provođenja akcije prvenstveno će se nadzirati poštivanje obveza vozača prema pješacima (poštivanje semaforskih svjetala i propuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima) te obveze pješaka u svezi poštivanja semaforskih svjetala i prelaska kolnika preko obilježenih pješačkih prijelaza).

Napominjemo da je pješak dužan prilikom prelaženja kolnika koristiti obilježenim pješačkim prijelazima ako oni nisu od njega udaljeni više od 50 metara u naselju, odnosno 100 metra izvan naselja.

Policijski službenici PP Dugo Selo u periodu od 05. do 11. lipnja su proveli akcije "Alkohol i droge" usklađena sa akcijama EU za 2017. godinu, kojom prilikom su prometu zatečena 4 vozača pod utjecajem alkohola,  utvrđeno je i 50 ostalih  prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 54 prekršaja).

U navedenom periodu na području PP Dugo Selo dogodile su se 3 prometne nesreće sa materijalnom štetom.