policija stopU periodu od 05. do 11. lipnja 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcija "Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga", usklađena sa akcijama Europske unije za 2017. godinu, u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Prilikom provođenja akcije prvenstveno će se provoditi alkotestiranje vozača s ciljem utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Osim sankcioniranja vožnje pod utjecajem alkohola provodit će se i nadzor brzine kretanja vozila kao i korištenje sigurnosnog pojasa kako vozača tako i putnika u vozilima.

Podsjećamo, u prethodnoj akciji "Nadzor brzine kretanja vozila" su policijski službenici PP Dugo Selo (dana 30. svibnja)  utvrdili i sankcionirali 5 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te  14 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 19 prekršaja).
Tada se na području PP Dugo Selo dogodila i jedna prometna nesreća u kojoj je jedan sudionik zadobio lake tjelesne ozljede.