policeIz PP Dugo Selo ponovo nam stižu najave posebnih akcija, tj fokusa njihovih patrola idućih dana. Podsjećamo vas da to ne znači da oni to ne kontroliraju 24/7, već samo da su te dane još malo aktivniji. Pazite na suučesnike u prometu i uživajte u vikendu!

- dana 08/09. i 09/10. rujna 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i  na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

20170905 ronjenje 02

U sklopu programa „Dugoselske jeseni“, povodom dana sporta Promocija ronjenja i Sportski centar Dugo Selo organiziraju održavanje ronilačke manifestacije Pogled u plavo u Dugom Selu 9. i 10. rujna 2017. godine u Ulici Đure Dubenika pored Gradske sportske dvorane, a u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Grada Dugo Selo.

Projekt Pogled u plavo na svoj prepoznatljiv i atraktivan način ovom manifestacijom nastavlja svoj rad na promociji ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i općenito na promociji Hrvatske kroz ronjenje s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Početak manifestacije 9. rujna 2017. godine u 10:00h otvaranjem gradonačelnika Grada Dugog Sela, Nenada Paniana.

policija stopSlijedi nam još jedan "europski tjedan". Ovaj put će to biti u području usklađivanja s kontrolom u prometu, posebno glede brzine kretanja vozila. Zato, pazite kako vozite i ne ponašajte se u prometu onako kako se ne bi ponašali na cestana drugih europskih zemalja.

"U vremenu od 21.-27.08.2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, kao i na području policijske postaje Dugo Selo provodit će se akcija "Nadzor brzine kretanja vozila" usklađena sa akcijama Europske unije za 2017. godinu,  u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprečavanja činjenja najtežih prekršaja. "
 

pol 02Dana 11./12. i 12./13.08.2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprečavanja činjenja najtežih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i dr. Prilikom nadzora prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirat prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

policija stopNaša policija i dalje brine za vas i kontrolira neprilična ponašanja u prometu. Evo najave njihove akcije za sutra:
"Dana 08.08.2017. godine (utorak) na području Policijske postaje Dugo Selo provest će se akcija "Nadzor brzine kretanja vozila",  u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprečavanja činjenja najtežih prekršaja.  Osim prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, posebna pozornost posvetit će se uočavanju i sankcioniranju  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika te nepropisnog prijevoza djece."

20170713 gvU utorak, 18. srpnja 2017.  godine,  s početkom u 13,00  sati  održati će se 2. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela. Za očekivati je dugu sjednicu budući da je na dnevnom redu 27 točkama sa još ponekom podtočkom, a između ostalog raspravljat će se o izvješćima POU, DV, GK, GŠ, SC, razmatrat će se  izmjene i dopune proračuna, te druge teme bitne za funkcioniranje Grada a za koje se ne može čekati jesen i puni pogon gradskih službi.
Sada već tradicionalno, sjednicu ćete moći pratiti i uživo putem streama i to na više mjesta, a jedno od njih će biti i stranice Dugoselskog portala (dugoselo.com) .

Dnevni red sjednice:

policija stopDana 14/15. i 15/16. srpnja 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i  na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.

P2250091Grad Dugo Selo u suradnji s udrugom Kulturni centar sveti Martin Hrvatska i Vinogradarsko-vinarskom udrugom Terra Sancti Martini Dugo Selo obilježava 10. Obljetnicu postavljanja stope sv. Martina u Dugom Selu u subotu, 8.7.2017. godine.

Donosimo i službeni program ovog događanja te vas pozivamo da i vi svojim prisustvom uveličate proslavu.

darivanje krviCrveni križ Dugo Selo najavljuje redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati 26. lipnja 2017.g. u vremenu od 12 do 19 h, u novom prostoru Crvenog križa, ULICA 2. GARDIJSKE BRIGADE „GROMOVI“ BR.3, Dugo Selo. Ova akcija darivanja krvi bit će istovremeno prilika da se neformalno i radno otvori novi prostor Crvenog križa.

-  STOGA POZIVAMO SVE DARIVATELJE KRVI  (uključujući i one kojima nije termin za darivanje krvi, ili više ne mogu darivati krv),  KAO I AKTIVISTE I VOLONTERE Crvenog križa, da navrate u navedenom terminu, na malo druženje uz kavicu i kolače i izvrstan gulaš.

policija stopDana 23/24. i 24/25. lipnja 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i  na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.