pol 02Dana 11./12. i 12./13.08.2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprečavanja činjenja najtežih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i dr. Prilikom nadzora prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirat prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

policija stopNaša policija i dalje brine za vas i kontrolira neprilična ponašanja u prometu. Evo najave njihove akcije za sutra:
"Dana 08.08.2017. godine (utorak) na području Policijske postaje Dugo Selo provest će se akcija "Nadzor brzine kretanja vozila",  u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprečavanja činjenja najtežih prekršaja.  Osim prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, posebna pozornost posvetit će se uočavanju i sankcioniranju  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika te nepropisnog prijevoza djece."

20170713 gvU utorak, 18. srpnja 2017.  godine,  s početkom u 13,00  sati  održati će se 2. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela. Za očekivati je dugu sjednicu budući da je na dnevnom redu 27 točkama sa još ponekom podtočkom, a između ostalog raspravljat će se o izvješćima POU, DV, GK, GŠ, SC, razmatrat će se  izmjene i dopune proračuna, te druge teme bitne za funkcioniranje Grada a za koje se ne može čekati jesen i puni pogon gradskih službi.
Sada već tradicionalno, sjednicu ćete moći pratiti i uživo putem streama i to na više mjesta, a jedno od njih će biti i stranice Dugoselskog portala (dugoselo.com) .

Dnevni red sjednice:

policija stopDana 14/15. i 15/16. srpnja 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i  na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.

P2250091Grad Dugo Selo u suradnji s udrugom Kulturni centar sveti Martin Hrvatska i Vinogradarsko-vinarskom udrugom Terra Sancti Martini Dugo Selo obilježava 10. Obljetnicu postavljanja stope sv. Martina u Dugom Selu u subotu, 8.7.2017. godine.

Donosimo i službeni program ovog događanja te vas pozivamo da i vi svojim prisustvom uveličate proslavu.

darivanje krviCrveni križ Dugo Selo najavljuje redovnu akciju darivanja krvi koja će se održati 26. lipnja 2017.g. u vremenu od 12 do 19 h, u novom prostoru Crvenog križa, ULICA 2. GARDIJSKE BRIGADE „GROMOVI“ BR.3, Dugo Selo. Ova akcija darivanja krvi bit će istovremeno prilika da se neformalno i radno otvori novi prostor Crvenog križa.

-  STOGA POZIVAMO SVE DARIVATELJE KRVI  (uključujući i one kojima nije termin za darivanje krvi, ili više ne mogu darivati krv),  KAO I AKTIVISTE I VOLONTERE Crvenog križa, da navrate u navedenom terminu, na malo druženje uz kavicu i kolače i izvrstan gulaš.

policija stopDana 23/24. i 24/25. lipnja 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i  na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.

logo dsDanas s početkom u 13,00  sati  održati će se Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela. Na taj će se način zaokružiti i potvrditi izborni proces s nedavno održanih lokalnih izbora u našem gradu, nakon što su novi gradonačelčnik i njegovi zamjenici dužnost preuzeli 8. lipnja.
Na dnevnom redu su sljedeće točke:

policija stop13. lipnja na području  PU zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcija "Zaštita pješaka", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Prilikom provođenja akcije prvenstveno će se nadzirati poštivanje obveza vozača prema pješacima (poštivanje semaforskih svjetala i propuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima) te obveze pješaka u svezi poštivanja semaforskih svjetala i prelaska kolnika preko obilježenih pješačkih prijelaza).

policija stopU periodu od 05. do 11. lipnja 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcija "Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga", usklađena sa akcijama Europske unije za 2017. godinu, u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.