01Nakon što ste mogli čuti promociju novog singla "Luda i naivna"  Jelene Jelle Vanjek, naše Dugoselke koju smo na portalu već predstavljali  u sklopu prezentacije dugoselskih izvođača (Valungari), donosimo vam i njen spot koji je "ispod čekića" i počinje osvajati hrvatske medije.
Jelena je na sceni već dvadesetak godina, još iz doba Turbo limach showa, a uz Valungare nastupala je i u brojnim drugim bendovima i sastavima, pjevala prateće vokale, zabavljala ljude po svadbama, te surađivala s mnogim poznatim glazbenicima.

unnamedNakon singlova ”Probajmo zajedno”, "Nasukan" i "Zemljo" te albuma posvete sastavu Valungari – ”Pijano Bar svira Valungare (uživo kod Vidre)” pred vama je nova kompozicija koja je posvećena mediju koji najviše utječe na život pjesme.

Pijano Bar - Javlja radio 

Svibanj je mjesec radija, 15. svibnja 1926. godine započela je s radom Radio stanica Zagreb i bio je to prvi radio na ovim prostorima. Radio je promjenio glazbu, ljude, navike i moderno društvo je nezamislivo bez tog izuma, čiji izumitelj, Nikola Tesla, je također bio hrvatski građanin.

Uoči izlaska trećeg albuma Mayalesa „Simbol za sunce“ ( Aquarius records, 2017.), Petar Beluhan:

Napravili smo zvučno trodimenzionalni album i letimo

Mayales Simbol za sunce coverSa Petarom Beluhanom iz Mayalesa susreo sam se pred kultnim zagrebačkim klubom „Katran“ ( Shock Show Industry), koji se nalazi u srcu nekadašnje industrijske zone Zagreba, gdje je nekada svako jutro dolazilo 34 000 radnika i kretalo u radni dan. Danas je tu masa malih skladišta, mnoštvo zapuštenih zgrada i dva kluba, Katran I Super-super. Dečki iz Mayalesa iznajmili su zadni kat, tzv. „Lovačku sobu“ i tu već neko vrijeme stvaraju i pripremaju povratak na scenu. U sobi sa 25 jelenjih rogova, kaminom, otvorenim šankom prema jugu i jednim zalutalim drvetom. Nedaleko, svojih 20-tak metara nalazi se i prostor studija gdje su snimili prvi album…

gledajuPosjetio sam neki dan Novi Sad, prijestolnicu kulture susjedne nam države i popio pivu sa dvojicom drugara iz glazbeno medijskog miljea.  Službeni dio razgovora pročitajte na našem najkvalitetnijem i sve čitanijem dugoselskom sajtu.  Ostavio sam izvorni govor, da se pojača autentičnost.  Primjer su čiste ljubavi i entuzijazma.  Super poštari koji nam donose „normalne“ teme i predstavljaju kvalitetnu glazbu, knjige, film….

Priča je to o Zoranu Popnovakovu i Aleksandru Tepiću,  dvojici najpoznatijih poštara na Balkanu,  koji uz 10-tak kilometara dnevnog hoda uspijevaju stvarati najkvalitetniji i sve čitaniji elektronski časopis o muzici i ženama

Slavonija trenutno nije doma

20170410 rec

EP “GURNI ME U VALOVE“, Aquarius records 2017.

 

Cure koje inzistiraju na pravoj ljubavi i pričaju najiskreniju priču o njoj

  1. Pusti novce i bježi

  2. Plan za bjeg

  3. Jako sam mala

  4. Gurni me u valove

  5. Sjećaš se one oluje?

20170327 Ti ja i moja mamaSpojena prošla i trenutna postava benda U pol'9 kod Sabe, oba benda već svojim imenom plijene pažnju, a razlika je jedino u produkcijskim zahvatima, naravno i kronolologiji postave. Mogao je to biti i U pol'9 kod Sabe big band. Osnovani su u proljeće 2015., na EP-u pred našim ušima sviraju i pjevaju: Martina Zvonić (vokal), Ana Opalić(klavijature), Sandra Sobočanec (gitara) i Helena Ernoić (bas). Prošle godine pridružio im se bubnjar Berko Muratović. EP je snimljen u studiju Pod.room, s producentima Draženom Gavrilovićem i Markom Mrakovčićem. Autorica svih tekstova i glazbe je Ana Opalić, a na pjesmama "Plan za bijeg" i "Jako sam mala" koautorica glazbe je Sandra Sobočanec

HEADONEAST „Tu“

Aquarius Records 2017.

Headoneast

17269940 10154544339843721 1256991020 oB24E8B65 4395 BE48 BA6B 451F757001EFU petak, 17.03.2017 održana je 24. glazbena nagrada Porin.


Split je bio sjajan domaćin, od organizacije do izvedbe, a dvorana Spaladium Arene je, po mom skromnom sudu, izuzetno akustična.
Ovogodišnji Porin meni će zasigurno ostati u sjećanju kao jedan od najboljih do sada, zbog pitkog programa, sjajnog voditeljskog dvojca - Ive Šulentić i Ivan Vukušića, odličnog orkestra te izuzetno ugodne atmosfere među samim sudionicima, redom vrhunskih glazbenika.

Tih večeri je duh Miles Davisa posjetio MSU

 

20170313 chuiRasprodana dva jazz koncerta hrvatskih izvođača…yeah!...nešto se pokrenulo…desilo se nešto novo…desilo se nešto kvalitetno…piše se povijest hrvatske suvremene glazbe. Obratite pažnju nachuite uši!

Utorak, 28. veljače i srijeda 1. Ožujka 2017. Od 20 sati
Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti
Jazz orkestar HRT-a
Chui: Toni Starešinić, Vojkan Jocić, Janko Novoselić
Andreas Marinello, dirigent

U tjednu u kojem smo vam predstavili predsjednika KUD Preporod Marija Mlinareka i knjigu voditeljice Dramske skupine Preporoda Ivane Gudelj, i glazbom ćemo predstaviti upravo dvoranu Preporod. Naime, u glazbenoj rubrici uglavnom predstavljamo dugoselke izvođače, a ovaj puta izvođač nije dugoselski, ali je mjesto radnje za snimanje spota poslužila upravo naša dvorana. Poslušajte Natali Dizdar i uživajte u prepoznatljivoj scenografiji našeg Preporoda.