01Zagrebačko-dugoselski sastav Pijano Bar predstavlja novi singl "Smiraj". Riječ je o pjesmi koja je napravljena upravo za sami završetak ljeta - pitka, nježna, opuštajuća i osjećajna. Ono što našoj duši upravo sada treba - smiraj. Zatišje pred buru, smiraj pred "Veliku rock eksploziju #10" (30.09. - 06.10.), na čijoj će se dvorstukoj kompilaciji naći i ova pjesma. 

20170829 glazbenaOd 21. do 27. kolovoza 2017. godine učenici Glazbene škole Dugo Selo nastupili su na Svjetskom folklornom prvenstvu (World Championship of Folklore “World folk 2017”) u Bugarskoj, na Crnome moru. Natjecanje je održano u organizaciji Europske folklorne asocijacije (European Association of Folklore Festivals - EAFF) i Svjetske folklorne asocijacije (The World Association of Folklore Festivals – WAFF), te pod patronatom UNESCO-a, u gradovima Nessebaru, St. Vlas, Burgasu, Obzoru i Pomoriu.

Dugoselska glazbena škola nastupila je u tri kategorije, i to u kategoriji instrumentalnih sastava i orkestara, vokalno – instrumentalnih sastava te u kategoriji solista.

IMG 20170820 180950

Tamburaški orkestar i zbor Glazbene škole Dugo Selo održali su svoj pripremni koncert pred odlazak na neslužbeno Svjetsko folklorno prvenstvo u Bugarskog koje počinje sredinom tjedna (23. kolovoza).

Koncert je održan u holu zgrade pod korištenjem Glazbene škole što je bio najveći problem događanja, zbog malo mjesta za publiku koja je uvelike ostala stajati vani, a brojni su posjetitelji zbog toga odustali i vratili se svojim domovima.

20170816 Orkestar2Od prošlog četvrtka traju završne pripreme učenika glazbene škole za nastup na Svjetskom folklornom prvenstvu - ,,World Championship of Folklore Music“ koje će se održati  na Crnome moru. Glazbena škola nastupit će u 3 kategorije- orkestar, vokalno-instrumentalna (zbor i tamburaški ansambl) i solo kategorija (Stjepan Klarić, Jan Oresic, Filip Laštro i Patrik Komljenović, te Monika Sever i Jan Gorišek). Osim narodnog repertoara, na svjetskom foklornom prvenstvu čut ćemo i nekoliko skladbi Dugoselskih pjesnika - Dragice Pjevac, Zvonimira Nemeta i Ane-Marije Šprihal, a koje je uglazbio ravnatelj glazbene škole prof. Dario Cebić. Svi nastupi mogu se pratiti uzivo na internetu na www.Eurofolk.tv Natjecateljski dio programa kreće od 23. kolovoza 2017, nastupom u Nessebaru.

Koncert orkestra i zbora počinje u nedjelju u 18 sati u Glazbenoj školi Dugo Selo (Dom Hva).

 

01Nakon što ste mogli čuti promociju novog singla "Luda i naivna"  Jelene Jelle Vanjek, naše Dugoselke koju smo na portalu već predstavljali  u sklopu prezentacije dugoselskih izvođača (Valungari), donosimo vam i njen spot koji je "ispod čekića" i počinje osvajati hrvatske medije.
Jelena je na sceni već dvadesetak godina, još iz doba Turbo limach showa, a uz Valungare nastupala je i u brojnim drugim bendovima i sastavima, pjevala prateće vokale, zabavljala ljude po svadbama, te surađivala s mnogim poznatim glazbenicima.

unnamedNakon singlova ”Probajmo zajedno”, "Nasukan" i "Zemljo" te albuma posvete sastavu Valungari – ”Pijano Bar svira Valungare (uživo kod Vidre)” pred vama je nova kompozicija koja je posvećena mediju koji najviše utječe na život pjesme.

Pijano Bar - Javlja radio 

Svibanj je mjesec radija, 15. svibnja 1926. godine započela je s radom Radio stanica Zagreb i bio je to prvi radio na ovim prostorima. Radio je promjenio glazbu, ljude, navike i moderno društvo je nezamislivo bez tog izuma, čiji izumitelj, Nikola Tesla, je također bio hrvatski građanin.

Uoči izlaska trećeg albuma Mayalesa „Simbol za sunce“ ( Aquarius records, 2017.), Petar Beluhan:

Napravili smo zvučno trodimenzionalni album i letimo

Mayales Simbol za sunce coverSa Petarom Beluhanom iz Mayalesa susreo sam se pred kultnim zagrebačkim klubom „Katran“ ( Shock Show Industry), koji se nalazi u srcu nekadašnje industrijske zone Zagreba, gdje je nekada svako jutro dolazilo 34 000 radnika i kretalo u radni dan. Danas je tu masa malih skladišta, mnoštvo zapuštenih zgrada i dva kluba, Katran I Super-super. Dečki iz Mayalesa iznajmili su zadni kat, tzv. „Lovačku sobu“ i tu već neko vrijeme stvaraju i pripremaju povratak na scenu. U sobi sa 25 jelenjih rogova, kaminom, otvorenim šankom prema jugu i jednim zalutalim drvetom. Nedaleko, svojih 20-tak metara nalazi se i prostor studija gdje su snimili prvi album…

gledajuPosjetio sam neki dan Novi Sad, prijestolnicu kulture susjedne nam države i popio pivu sa dvojicom drugara iz glazbeno medijskog miljea.  Službeni dio razgovora pročitajte na našem najkvalitetnijem i sve čitanijem dugoselskom sajtu.  Ostavio sam izvorni govor, da se pojača autentičnost.  Primjer su čiste ljubavi i entuzijazma.  Super poštari koji nam donose „normalne“ teme i predstavljaju kvalitetnu glazbu, knjige, film….

Priča je to o Zoranu Popnovakovu i Aleksandru Tepiću,  dvojici najpoznatijih poštara na Balkanu,  koji uz 10-tak kilometara dnevnog hoda uspijevaju stvarati najkvalitetniji i sve čitaniji elektronski časopis o muzici i ženama

Slavonija trenutno nije doma

20170410 rec

EP “GURNI ME U VALOVE“, Aquarius records 2017.

 

Cure koje inzistiraju na pravoj ljubavi i pričaju najiskreniju priču o njoj

  1. Pusti novce i bježi

  2. Plan za bjeg

  3. Jako sam mala

  4. Gurni me u valove

  5. Sjećaš se one oluje?

20170327 Ti ja i moja mamaSpojena prošla i trenutna postava benda U pol'9 kod Sabe, oba benda već svojim imenom plijene pažnju, a razlika je jedino u produkcijskim zahvatima, naravno i kronolologiji postave. Mogao je to biti i U pol'9 kod Sabe big band. Osnovani su u proljeće 2015., na EP-u pred našim ušima sviraju i pjevaju: Martina Zvonić (vokal), Ana Opalić(klavijature), Sandra Sobočanec (gitara) i Helena Ernoić (bas). Prošle godine pridružio im se bubnjar Berko Muratović. EP je snimljen u studiju Pod.room, s producentima Draženom Gavrilovićem i Markom Mrakovčićem. Autorica svih tekstova i glazbe je Ana Opalić, a na pjesmama "Plan za bijeg" i "Jako sam mala" koautorica glazbe je Sandra Sobočanec