16145566 1301974013192539 1007068857 oDrugu godinu za redom u Maloj galeriji u Kolodvorskoj ulici 3 održano je kušanje mladih vina, kao najava 21. manifestacije "Vincekovo na Martin bregu" koje se održava u subotu, 21. siječnja u 14.00 sati.

Vinogradarsko-vinarska udruga "Terra sancti Martini" predstavila je svoja mlada vina, a puni užitak za nepce upotpunila je Romina Zadravec sa svojim sirevima iz Obiteljske sirane Kusanovec.


Okupljene je pozdravio predsjednik vinogradarsko-vinarske udruge Boris Mahač, ukratko nabrojavši rezultate udruge iz prethodnog razdoblja, te planove za budućnost počevši s rezidbom za Vincekovo. Zahvalio je na suradnji domaćinima u prostoru Male galerije, POU Dugo Selo i Nadi Kozić koja je za ovu priliku iz bogate arhive učilišta odabrala prigodne slike dugoselskih umjetnika koje su krasile galeriju i ovom prigodom.


Dogradonačelnik Pavo Jakovljević je pozdravio prisutne, zahvalio se organizatorima na ugodnoj atmosferi, te u ime grada pozvao sve građane Dugog Sela na sutrašnju proslavu "Vincekova na Martin bregu".

Pripremio: B.Š. Foto: B.Š.