p3030015D06E12A9 49C7 531D 0F61 5E4DA2230EAAU Starim krovovima je sinoć otvorena izložba Ive Valentić jednostavnog naziva "Kratke priče". Kratke ali i jasne poruke slikane u tehnici kineskog tuša na rižinom papiru pokazale su nam da je bit umjetnosti upravo u toj neponovljivosti pokreta i jednostavnosti ideje kojom te slike nastaju.
Saša Kralj kao recenzent i predstavljač izložbe u ime Živog Ateljea DK predstavio nam je poruke koje izviru  iz vještine Ive Valentić koju je stjecala osima na studiju slikarstva u Veneciji i na studiju tradicionalnog kineskog slikarstva i kaligrafije u Pekingu.


Ipak, svako objašnjenje poruka koje se kriju iza jedinstvenih i neponovljivih djela ove umjetnice upravo je i u jedinstvenosti svakog promatrača i primatelja tih poruka, bez potrebe za posrednicima. Sama autorica ponajviše  je naglasila radost postavljanja ove izložbe u Dugom Selu za koje je vežu duboki korijeni, te se predstavila upravo u stilu svojih djela, kao topla i jednostavna  osoba koja najradije komunicira svojim linijama iscrtanim na rižinom papiru.
Toplo ozračje Starih krovova ugostilo je i ove večeri brojne dugoselske ljubitelje egzotične umjetnosti, ali i sa srednjeg i dalekog istoka Azije. No kao što i jedan od projekata Živog Ateljea DK prije predstavljen u Starim krovovima "No borders" poručuje, nije bilo granica u komunikaciji među tom raznolikom publikom, već su sklopljena nova poznanstva i planovi za neke buduće programe kojima ćemo imati prilike svjedočiti pod Starim krovovima.