Heroji Josip jurčevićU ponedjeljak 13.02. u 19:00 sati u dvorani Gradske knjižnice Dugo Selo, održat će se predstavljanje knjige „Heroji hrvatskoga Domovinskog rata: Svjedočanstva" prof.dr.sc. Josipa Jurčevića. U knjizi se nalaze svjedočantva 19 dragovoljaca iz 1996. koji su prošli ratišta od Vukovara do Kupresa. Predstavljanje organiziraju Dokumentacijko informacijsko središte, Hrvatski klub i Udruga dragovoljaca HOS-a. O knjizi će uz autora govoriti general zbora Ante Roso, mr.sc Antun Abramović, ratni načelnik stožera HOS-a Anto Đapić i časnik HOS-a Nenad Sedlar.
Nakon predstavljanja knjige moći će se razgledati prigodna izložba ratnih fotografija HOS-a.

IMG 8092U gradskom vinogradu na Martin bregu održana je tradicionalna, 21. po redu manifestacija „Vincekovo na Martin bregu". Njome je simboličnom rezidbom otvorena nova vinogradarska sezona. Obred rezidbe, potpomognut kvalitetnim mladim vinima iz prošle berbe, predvodio je vinar Josip Kulaš, samu rezidbu obavio je predsjednik Vinogradarsko-vinarske udruge „Terra sancti Martini“ Boris Mahač, uz neizostavnu glazbeno-folklornu pratnju KUD-a "Preporod".

vinc2017Kao uvod u obiježavanje početka vinogradarske sezone, 20. siječnja će se održati „Kušanje mladih vina“ članova Vinogradarsko-vinarske udruge „Terra sancti Martini“ u Maloj galeriji u Kolodvorskoj ulici 3. S početkom u 18 sati moći ćete kušati mlada vina, ukusne sireve, te razgledati i prigodnu izložbu koju će prirediti POU Dugo Selo.

predstava 21

Predstava će se održati 21.siječnja u dvorani KUD-a „Preporod“ s početkom u 11 sati. Karte po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti u POU Dugo Selo, J.Zorića 21 a (2753-419) te u knjižari DeNova (2775-500).