popcorn 1433326 640Savjeta mladih Grada Dugog Sela u subotu 11. veljače priređuje vam program pod naslovom „Valentinovo je u gradu“.
Program je osmišljen kao filmska večer a nositelj projekta je KUD „Preporod“ u čijoj će se dvorani projekcije i održati. Preduvjeti za "oživljavanje" dugoselskog kina su ispunjeni, u dvoranu „Preporod“ prošlog su tjedna postavljeni kino projektor i platno, u sklopu 5. faze obnove dvorane.


Imat ćemo prilike pogledati dvije kino projekcije:

17:00 sati- „Mali princ“  - animirani film
3 mali princ
70 godina nakon objavljivanja knjige Antoinea de Saint-Exupérya „Mali princ“, ovaj kultni klasik dobio je animiranu adaptaciju. Režiju filma potpisuje Marko Osborne, poznat po režiji animiranog filma „Kung Fu Panda“, dok glasove glavnim likovima daju glumačke zvijezde Jeff Bridges (Avijatičar), Marion Cotillard (Ruža), James Franco (Lisica), Rachel McAdams (Majka), Benicio del Toro (Zmija), Paul Rudd, Paul Giamatti, Ricky Gervais i tako dalje.
U hrvatskoj verziji glasove daju Otokar Levaj (Avijatičar), Olga Pakalović (Majka), Maja Niković (Mali princ), Mara Picukarić (Mala djevojčica), Goran Grgić (Zmija) i tako dalje.

U filmu se koriste dvije tehnike animacije – CGI animacija kakvu korste najveće svjetske kompanije Pixar i Dreamworks, te stop motion animacija koja stvara poetsku viziju posebnog svijeta malog princa.
„Mali princ“ najprodavanija je knjiga na svijetu, do sada je prodano 145 milijuna kopija diljem svijeta dok je u posljednjih pet godina prodano deset milijuna, što govori da se zanimanje za ovu knjigu ne smanjuje. Univerzalne poruke iz knjige čine ovaj film zanimljivim djeci, ali i njihovim roditeljima koji su odrastali čitajući „Malog princa“. Stoga smatramo da će film privući najširu publiku.

 

20:00 sati-  „Dajem im godinu“ - romantična komedija (I Give It a Year; Velika Britanija, 2013., Režija: Dan Mazer, Gl. uloge: Rose Byrne, Rafe Spall)
3 dajem im godinu
Urnebesna nova komedija producenata hitova Zapravo ljubav i Dnevnika Bridget Jones te scenarista komedije Borat razotkriva sve radosti i nevolje prvih mjeseci novih brakova. Što se dešava nakon epske romanse i vjenčanja iz bajke?Otkad su se sreli na partiju, ambiciozna Nat i pisac u usponu Josh neizrecivo su sretni usprkos svojim različitostima. Njihovo je vjenčanje bajka, no obitelj, prijatelji pa čak i svećenik nisu sigurni da će oni trajati. Joshova bivša Chloe i Natin zgodni američki klijent Guy mogli bi postati atraktivne alternative. Približava se prva godišnjica: hoće li je oni dočekati skupa?

Pozvani su svi, ulaz na projekcije je besplatan.