p5120041CB13A2CD 982B A72B F819 0B3F63060A2EU Dvorani KUD Preporod jutros je održano predstavljanje HDZ-ovih kanidata s područja Zagrebačke županije. Uz kandidate za gradonačelnike i načelnike gradova i općina na području Županije, te kandidata za župana Vladimira Bregovića, skupu su nazočili i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier te savjetnik premijera Davor Božinović.


Skupu su se obratili HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Darjan Budimir, predsjednik ŽO HDZ-a i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić te gradonačelnik Vrbovca i kandidat za župana Vladimir Bregović.


Na kraju je okupljene pozdravio i premijer Andrej Plenković, naglasivši snagu HDZ-a u Zagrebačkoj županiji, vjeru u pobjedu na lokalnim izborima, te usputno komentiravši i dva goruća problema na državnoj razini: probleme Agrokora i prohodnosti na granici sa Slovenijom. Uz to je naglasio i poziciju HDZ-a kao desnog centra bez potrebe za krajnostima političkog spektra.
Program je svojim glazbenim nastupom uveličao Vokalni ansambl Duga iz Dugog Sela. Druženje HDZ-ovaca nastavilo se ispred dvorane Preporod gdje su se hvatale prilike za fotografiranje s premijerom koji je potom okupljenim novinarima dodatno odgovarao na pitanja.