1wfl2

Dugoselke za Saru

07.svibanj ove godine je bio rezerviran za najveću globalnu humanitarnu utrku na svijetu.

U isto vrijeme u 24 zemlje na svijetu, na 6 kontinenata krenula je najljepša i najpozitivnija utrka čije je moto: „Za one koji ne mogu trčati“
Naime, sav prihod od kotizacija u cijelosti je uplaćen istraživanju lijeka za ozljede leđne moždine, a ove godine iznosio je više od 6.800.000,00€.

Zadar je četvrti put zaredom bio fantastičan domaćin, besprijekorne organizacije te je bez imalo stresa i nervoze dočekao 8.000 hrvatskih trkača koje su bodrili, motivirali i za koje su navijali na svakom metru grada, iz svake zgrade, trgovina i kafića.
Toliko pozitivne energije, toliko osmijeha i ljubavi na jednom mjestu bio je prizor za pamćenje, a svi su bili kao jedan - od rekreativaca do profesionalaca, od navijača do trgovaca, ugostitelja te volontera.

Točno u 13:00, uz znak trube, krenulo se sa zadarskom foruma. Prekrasna slika tog mnoštva, tog zajedništva i sreće ostat će mi zauvijek u sjećanju.

Robert Radojković istrčao je 65km, što je i rekord ove staze, te je pobjednik muške konkurencije, Željka Šaban Miličić pobjednica je u ženskoj konkurenciji, pretrvčavši 44km.
Peter Marin Glavan i Marijana Blažanović su natjecatelji u kolicima koji su bez pomoći prešli najveću udaljenost, Peter 21km, a Marijana 7km.
Nevjerojatni rezultati, ali ono što je učinio Šveđanin Aron Anderson graniči s naučnom fantastikom. Naime, on je u kolicima, na utrci u Dubaiju, prešao 92,1km, te postao globalni pobjednik Wings for life world run-a.


Mojih 5 prijateljica (Dugoselke
Martina Varaždinec Milin i Marijana Martinović, te Zagrepčanke Anita Jočić, Marija Dodić i Maja Gregurić) i ja punim smo srcem također istrčale svoju dionicu s mislima na našu hrabricu Saru Elenu Hercig. Ona nam je bila dodatni motiv i inspiracija baš za ovu utrku, jer ta 10 godišnja ljepotica, prijevremeno je rođena i boluje od cerebralne paralize.
Uz svakodnevne terapije, lijekove i već nekoliko operacija iza sebe, Sara je takav borac da nikad ne posustaje, a u školi odlična učenica.
Njena mama Martina kaže da su suze i smijeh sastavni dio njihovih života i da je ponosna na svoju Saru jer cijeloj obitelji upravo ona daje snagu.

Tom djetetu ništa nije teško, toliko divna, a toliko skromna!


Međutim, liječenje je iznimno dugotrajno i skupo, jer sve troškove terapija HZZO ne pokriva.
Uz terapije na Goljaku, koje nisu dovoljne, mama Martina privatno plaća 2x tjedno i Bobath fizioterapije, a od 26.06.2017 krenut će i na THERA SUIT terapije (jačanje mišića, a poseban naglasak na mišiće zdjelice) u Krapinske toplice kod fizioterapeutkinje Sanje Petrač, za što će obitelj morati izdvojiti dodatnih 14.700,00kn, te još 1.700,00kn za smještaj.
Stoga molim sve naše divne građane, susjede i prijatelje da uplate onoliko koliko mogu, nebitno jeli to 5,00kn ili 50,00kn, Sari će to zaista puno značiti!

Sara Elena Hercig
Zagrebačka 25, Stančić
10370 Dugo Selo

ŽIRO RAČUN: HR9823600003115656357 (Zagrebačka banka)
Za uplate iz inozemstva potreban je
SWIFT/BIC-ZABAHR2X

Ono najljepše s ove utrke je da ne moraš rušiti rekorde, biti najbrži ili preći najveću udaljenost, u ovoj utrci je zaista jedino bitno sudjelovati!

2wfl1

sara1

sara2

wfl3

wfl4

wfl5

wfl6