18157438 1656503487697351 1407948369071732736 nF8DE2FFA 77EA 09AC 312A 16D792E1D138

Prvi svibnja je osim podsjećanja na radnička prava s mukom ostvarena prije više od stotinu godina i sjajna prilika za okupljanje građana. I ove je godine Dugo Selo imalo svoje centralno okupljanje, umjesto u parku ovaj put na rukometnom igralištu pored POU i to je bio puni pogodak. Brojni su se građani odlučili na šetnju po ovom toplom sunčanom danu, nakon dugotrajne hladnoće i kiša, te pogledali zabavni program koji su pripremili organizatori iz Sindikata umirovljenika Hrvatske.

Ispred dugoselskog SUH-a okupljene je pozdravila tajnica Ružica Melić te predsjednica SUH-a Hrvatske Jasna Petrovićzamjenik Milan Tomičić i predsjednik povjerenstva Zagrebačke županije Zlatko Hržić, a Praznik rada okupljanim građanima čestitao je i gradonačelnik Stipo Velić.

Puhački orkestar Dugo Selo, Dugoselske mažoretkinje, KUD Ogranak seljačke sloge Lupoglav, KUD Preporod, KUD August Cesarec Brckovljani i KUD Rodna gruda izveli su svoje raznovrsne programe, dok se u pozadini kuhao grah koji je kasnije uz velike redove podijeljen građanima.
Kao podsjetnik na predstojeće lokalne izbore i razne su političke opcije prikupljele potpise za svoje kandidature i družile se s građanima pa je to i dodatno privuklo građane.
Za nadati se je da ćemo nakon izbora dobiti gradsko vodstvo koje će urediti primjerenije mjesto za ovakve priredbe, sa pozornicom i ostalom pratećomk infrastrukturom kako bi se slična događanja mogla još kvalitetnije organizirati.
U Perivoju grofa Draškovića ove su godine pak biciklisti Biciklističkog kluba Dugo Selo iskoristili premještanje sidnikalne manifestacije te tamo kuhali svoj grah i organizirali biciklijadu za velike i male. I tamo se tražila porcija više nakon naporne utrke.
Na obje strane organizatori su bili zadovoljni odazivom građana, kotlovi su ostali prazni, a to je znak da su i građani kući otišli s osmijehom na licu.

Save