38315F335 CF37 EFD1 372A AB635E40E519U OŠ „Ivan Benković“ uspješno je provedena akcija sakupljanja plastičnih čepova u suradnji s  UOLL (Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma). UOLL  je neprofitna udruga sa sjedištem u Čakovcu  koja djeluje od 1998. godine. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti odnosno vodi brigu o oboljelima od leukemije i limfoma, GIST-a (gastrointestinalni stromalni tumor) te oboljelima od srodnih hematoloških bolestina području Republike Hrvatske.


U sklopu svojih brojnih aktivnosti pokrenuli su i akciju sakupljanja plastičnih čepova kao simboličnim ali i konkretnim činom kojim možemo pomoći zaštiti i očuvanju okoliša, što je jedna od bitnijih pretpostavki za rehabilitaciju bolesnika,  očuvanju zdravlja općenito te tako pomaganjem našoj planeti pomažemo i sami sebi. Ovim se projektom pokušava stvarati čišći okoliš, poticati održivi razvoj, educirati građane a posebno djecu o važnosti zaštite okoliša, te pridonijeti bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od malignih bolesti te im osigurati uvjete za pristup tržištu rada.

Učenici su se zajedno sa svojim roditeljima te  djelatnicima škole odazvali na ovu humanitarnu akciju te su sakupilu znatnu količinu plastičnih čepova. Pod vodstvom učiteljica Sofije Štefanac Klobučar, voditeljice Malih ekologa i učitelja Ivana Turka mali su ekolozi danas upakirali i poslali čepove UOLL-u povodom 7. travnja, Svjetskog dana zdravlja. Čepove je svojim  automobilom odvezao osobno učitelj 1.c Ivan Turk.
Mali ekolozi su na satu izvannastavnih aktivnosti nacrtali akciju u obliku stripa.

Tekst i fotografije S.Š.K. i I.T.