IMAG0733Ples unosi živost u naš uspavani grad, a osam plesnih entuzijasta, studenata i onih malo starijih, reći će da je ples način života, alternativa sjedenju u nekom od brojnih dugoselskih kafića ili gledanju televizije. Vođeni željom da unesu pozitivnu promjenu i daju smisao svom slobodnom vremenu, uvjereni da Dugo Selo može bolje, nedavno su osnovali udrugu pod nazivom Plesni centar Dugo Selo, pod vodstvom umjetničkog voditelja Saše Marjanovića.


Nakon nekoliko godina zajedničkog plesanja, nastala je vesela i kreativna homogena skupina s dvadesetak članova, koja osnivanjem ovog centra želi približiti plesnu kulturu svim uzrastima Dugoselaca. Ono što su naučili, rado će prenijeti svojim sugrađanima. Tako će uskoro oni koji to žele, a nisu do sad imali prilike, uz stručno vodstvo članova centra, uspješno svladati cijelu paletu latino-američkih i standardnih plesova u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe i svoje plesne cipelice. U ponudi će biti sve, od bečkog i engleskog valcera, preko vrućih latino ritmova uz salsu i sambu, jive-a za rock an roll duše sve do nekih novih plesova poput kizombe i merenguea.

Plesni centar potiče stvaralačke sposobnosti i zdrav život kroz pokret i glazbu, promovira plesnu kulturu, timski rad i rekreaciju kroz nastupe i sudjelovanja na raznim događajima u našem gradu. Ovo je prvi plesni centar sa sjedištem u Dugom Selu i zato ovi Dugoselci zaslužuju svaku pohvalu.

Plesni tečajevi održavat će se u Zagrebačkoj ulici 24, u zgradi Glazbene škole Dugo Selo.
Na svojoj Facebook stranici Plesni centar Dugo Selo (https://www.facebook.com/PlesniCentarDugoSelo/?fref=ts) uskoro će objaviti detaljnije informacije o uvjetima prijave i terminima tečajeva pa pozivamo da ih pratite.

Prijave zainteresirani mogu poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  a za dodatne informacije mogu zvati na broj 095 884 2789.

 

IMAG0729

IMAG0733

IMAG0739

Priredila: Snježana Tomić