p31001152B478481 DF06 04FA 1CA8 97BBCE72BBBADanas je i službeno OŠ "Ivan Benković" na čuvanje i korištenje predan akvarij iliti "Morska ergela" kako mu voli tepati njegov vlasnik Andreas Wuersching. Radovi na preseljenju i postavljanju ovog impozantnog akvarija od skoro dva metra visine (podnožje je bitan dio akvarija sa pumpama, filterima i brojnim drugim sitnicama koje ga čine djelatnim) i tri i pol metra dužine trajali su od prošle subote. Zahtjevan proces montaže brojnih dijelova i preseljenja živih organizama protekao je na obostrano zadovoljstvo, po riječima gospodina Wuerschinga i bolje od očekivanog, jer nije bilo puno žrtava tog složenog procesa.


Nakon što je početak radova u subotu dočekao ravnatelj škole Branko Goleš, danas je u njegovu odsustvu ovaj vrijedni poklon službeno primila socijalna pedagoginja Nena Franić. Istaknula je zadovoljstvo dobivenim akvarijem, te naglasila da se i na djeci vidi radost  zbog novih prijatelja, novog estetskog detalja  holu škole te između ostalog i pogodnog mjesta za uživanje i smirivanje djece između školskih obaveza.
Predaja je protekla uz veliko zanimanje lokalnih dugoselskih medija, a nazočili su joj i predstavnici dugoselskog Rotary kluba, posredstvom kojeg je Andreas Wuersching, zet bivšeg guvernera Rotarya Hrvatska i obiteljski prijatelj dugoselskih rotarijanaca Sunčane Žuteković i Nenada Paniana i saznao za mogućnost ovakve suradnje. Nikola Tominac,  predsjednik Rotary kluba Dugo Selo naglasio je da je ovo jedna u nizu sličnih akcija kojima pokušavaju pomoći lokalnog zajednici, spomenuvši i nedavnu donaciju pet računala socijalno ugroženim obiteljima.
Najveću pomoć u radovima postavljanja ovog akvarija s morskom vodom Andreas Wuersching imao je u školskom domaru Edi Čopu koji će preuzeti i najveću brigu oko logističke podrške akvariju, dok će glavnu brigu voditi sami učeniti, posebno učenici Prirodoslovne grupe i njihovi profesori. Naravno, i gospodin Wuersching će im kao stručnjak u tom području i dalje biti na usluzi i od pomoći, a suradnja sa školarcima idealna mu je za ostanak akvarija na životu jer ga zbog nagomilanih obiteljskih i poslovnih obaveza sam  nije mogao dovoljno predano održavati.