Obavijest iz Policijske postaje Dugo Selo:
policija stop"I ovaj vikend a posebno u noćnim satima s 10/11. i 11/12. ožujka 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i  na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća."

Budući da je ovo već rutinska akcija i rutinska obavijest te time ne donosimo ništa novo, a svejedno se u prometu dešavaju razni prekršaji pogotovo vezani za ciljeve ovih vikend akcija, apeliramo na vas da pazite na svoje živote, živote svoje djece, svojih najbližih, svojih sugrađana i sve ostale sudionike u prometu. Odbacite mobitele dok vozite, vežite se, ne uzimajte nedozvoljena sredstava, vozite odmorni, poštujte pravila i sve druge koji se nalaze na ili uz cestu. I iskoristite naznake početka proljeća ovog vikenda za što više boravka izvan automobila, u prirodi.