17410007 1366337936756146 1563666092 nDugoselski Portal ispričava se svim građanima Dugog Sela što ih nije obavijesto o nastavku radova na rekonstrukciji Zagrebačke ulice. Tu vijest vam jednostavno nismo mogli prenijeti jer nas nitko o nastavku radova nije informirao. Po svim pokazateljima, niti u drugim medijima nismo zamijetili nikakve obavijesti ili upute građanima da izbjegavaju taj pravac, ili pak da im je netko objasnio alternativne pravce kako se ne bi stvarale gužve kao jutros.

LOSLogoSocks21. ožujak je, osim prvog dana proljeća i dana pjesništva, određen i kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Datum je simboličan, jer se u njemu ogleda jedinstvenost Downova sindroma, trećem kromosomu u 21. paru kromosoma, te osobe s tim sindromom imaju umjesto 46 ukupno 47 kromosoma (ili kako se inače govori – kromosom viška). Osim pričama i edukacijom o svjesnosti posebnosti osoba s Downovim sindromom, koje su karakteristično tople, dobrodušne, vedre i vesele te njihovoj cjeloživotnoj potrebi  za tuđom njegom i pomoći, taj dan se obilježava i nošenjem šarenih, rasparenih čarapa. One su postale simbol osoba sa sindromom Down jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti.

IMAG0733Ples unosi živost u naš uspavani grad, a osam plesnih entuzijasta, studenata i onih malo starijih, reći će da je ples način života, alternativa sjedenju u nekom od brojnih dugoselskih kafića ili gledanju televizije. Vođeni željom da unesu pozitivnu promjenu i daju smisao svom slobodnom vremenu, uvjereni da Dugo Selo može bolje, nedavno su osnovali udrugu pod nazivom Plesni centar Dugo Selo, pod vodstvom umjetničkog voditelja Saše Marjanovića.

policija stopDonosimo vam izvještaj policije vezan za akciju protekle srijede i najavu nove akcije u ponedjeljak, a  koja je fokusirana na zaštitu pješaka u prometu.

"Policijski službenici PP Dugo Selo dana  15. ožujka 2017. godine proveli akciju "Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa", kojom prilikom su utvrdili 8 prekršaja nekorištenja  sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 4 ostalih prekršaja (ukupno 14 prekršaja).
Tijekom provođenja akcije na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća.

policePolicijski službenici PP Dugo Selo dana 10/11. i 11/12. ožujka 2017. godine proveli su akcije "Alkohol i droge" i "Brzina" kojom prilikom je u prometu zatečeno 7 vozača pod utjecajem alkohola dok je 10 vozača zatečeno u prekršaju prekoračenja dopuštene brzine kretanja, utvrđena su i 22 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 39 prekršaja). U navedenom periodu na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća.

17238123 1357973937592546 1910561319 nDobili smo obavijesti o nekim dubokim problemima u našem gradu. Jedan od njih nalazi se na autobusnoj stanici u Kopčevcu (Zagrebačka ulica). Kopčevčani su obavijestili nadležne službe o nestanku rešetki s odvoda na stanici, međutim već gotovo godinu dana taj problem nije riješen. Postavljena je samo oznaka kraj rupe, no i ta oznaka je s vremenom izblijedjela i uništena. Rupa se u međuvremenu sve više urušava i predstavlja opasnost za sve prolaznike i vozila.

p31001152B478481 DF06 04FA 1CA8 97BBCE72BBBADanas je i službeno OŠ "Ivan Benković" na čuvanje i korištenje predan akvarij iliti "Morska ergela" kako mu voli tepati njegov vlasnik Andreas Wuersching. Radovi na preseljenju i postavljanju ovog impozantnog akvarija od skoro dva metra visine (podnožje je bitan dio akvarija sa pumpama, filterima i brojnim drugim sitnicama koje ga čine djelatnim) i tri i pol metra dužine trajali su od prošle subote. Zahtjevan proces montaže brojnih dijelova i preseljenja živih organizama protekao je na obostrano zadovoljstvo, po riječima gospodina Wuerschinga i bolje od očekivanog, jer nije bilo puno žrtava tog složenog procesa.

Obavijest iz Policijske postaje Dugo Selo:
policija stop"I ovaj vikend a posebno u noćnim satima s 10/11. i 11/12. ožujka 2017. godine na području Policijske uprave zagrebačke, pa tako i  na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcije "Alkohol i droge" i "Brzina", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo.

razglednica veljača

Sven Jurec i FB stranica "Dugoselski fotići" napravili su i drugu modernu razglednicu Dugog Sela. Fotografije i dalje pristižu, radovi su raznovrsni i kvalitetni, te ne treba sumnjati da ćemo do kraja godine prikupiti po jednu za svaki mjesec. A nakon toga, koliko saznajemo, Sven i ekipa pripremaju nam još kreativnih iznenađenja. Pozivamo sve vične fotografiji da se pridruže FB grupi "Dugoselski fotići" te da svojim fotografijama pridonesu ovom hvale vrijednom projektu.

17199135 1700891109926267 660153321 nEAE1069B 1633 CBA2 6E5B 13623CFF68E4HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dugog Sela dr. Nenad Panian prošetao je jutros centrom grada te čestitao Dan žena našim sugrađankama ružama, koje je prethodno sam pripremio i upakirao,  te poljupcima i dobrim željama.
Na svom FB profilu objavio je i ovu poruku: " Žena! Simbol nade i opstanka. Imenica koja označuje snagu, predanost, htjenje i upornost. Drage moje, taj jedan dan u godini klanjamo se svemu što mi muškarci nismo, ali težimo biti. Hvala Vam na tome što ste. Sretan Vam Dan žena želi Vaš Nenad, Neno, Doc".

Manje pokretni u svojim čestitkama su bili HDZ i BM 365 sa svojim štandovima u centru na kojima su dočekivali građanke.