policija stopStigli su i rezultati ovotjedne policijske akcije:

"Obavještavamo Vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 17.08.2017. godine proveli akciju "Pojas, mobitel i dječja sjedalica" kojom prilikom je utvrđeno ukupno 22 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.U navedenom periodu na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća."

police 50Niste pazili i niste brinuli. Čak 35 prebrzih. Je li utjeha da nije bilo ni jedne nesreće? Ili ćemo kad se nešto desi opet kriviti nekog drugog? Evo policijskog izvješća:

"Obavještavamo Vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 08.08.2017. godine proveli akciju "Nadzor brzine kretanja vozila" kojom prilikom je utvrđeno i sankcionirano ukupno 49 prometnih prekršaja, od čega 35 prekršaja prekoračenja brzine kretanja.

Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo selo nije bilo prometnih nesreća"

Vezano za jučerašnju akciju koju smo prethodno najavili, iz policije su stigli i rezultati iste. U isčekivanju neke akcije vezane za nepropisna parkiranja u gradu (jer ste vi to tražili) evo kakvi ste bili jučer:

"Obavještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 03. kolovoza 2017. godine proveli akciju  "Pojas, mobitel i dječja sjedalica" kojom prilikom su utvrđena i sankcionirana 2 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, te 4 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 6 prekršaja).

Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća."

20170802Dana 03. kolovoza 2017. godine  na području  Policijske uprave zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Dugo Selo, provest će se akcija "Pojas, mobitel i dječja sjedalica",  u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Prilikom provođenja akcije prvenstveno će se nadzirati i sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog korištenja mobitela, te nepropisnog prijevoza djece, odnosno nekorištenje dječjih sjedalica, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća.

Dario CebićDugoselac  Dario Cebić dobitnik je nagrade za poseban doprinos u očuvanju i razvoju svjetske tradicionalne folklorne umjetnosti, folklorne kompozicije i pedagoški rad za 2017. godinu - ,,1st Excellence Award – Ithagenia 2017“.
 
Priznanje mu je dodijelila ,,Međunarodna glazbena akademijaˮ.  Vrijedi napomenuti da je profesor Cebić ove godine dobitnik i nagrade ,,European Association of Folklore Festivals ˮ - EAFF (Official partner of UNESCO), koja je prepoznala izniman talent i rad prof. Cebića popraćen odličnim rezultatima i uspjesima u području glazbenih umjetnosti za 2016. godinu, a koju mu je uručio predsjednik ,,Europske i Svjetske folklorne asocijacijeˮ prof. Kaloyan Nikolov.
 
Posebni program o umjetničkom radu prof. Cebića te praizvedbu njegove skladbe ,,String Quartet No. 4“ koja je inspirirana ljepotom hrvatske folklorne glazbe, možete čuti u nedjelju 4. listopada 2017. s početkom u 20:00 u Bratislavi.

20170725Iz PP Dugo Selo stigli su nam rezultati njihove jučerašnje akcije u kojoj je zabilježeno dosta prekršaja ali na sreću bez nesreća. Poštujte pravila, jer nećemo uvijek biti te sreće:
"Obavještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 24. srpnja 2017. godine proveli akciju  "Nadzor brzine kretanja vozila" kojom prilikom utvrđeno i sankcionirano 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te  3 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 39 prekršaja).
Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća."

20170721Državni Zavod za statistiku je 21. srpnja izdao Priopćenje o prirodnom kretanju stanovništva Republike Hrvatske u 2016.
U 2016. zabilježen je porast broja živorođene djece u odnosu na prethodnu godinu za 0,1%, tj. rođena su 34 djeteta više nego u 2015. Ukupan broj rođenih u 2016. bio je 37 706 djece, od toga 37 537 živorođene djece i 169 mrtvorođene djece. Od 37 537 živorođe

policija stopObavještavamo vas da su policijski službenici PP Dugo Selo dana 18. srpnja 2017. godine proveli akciju  "Nadzor cestovno-željezničkih prijelaza" kojom prilikom je utvrđeno i sankcionirano 6 prekršaja nepropisnog  prelaska pružnog prijelaza od strane vozača te  10 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 16 prekršaja).
Dana 19. srpnja 2017. godine policijski službenici PP Dugo Selo su proveli akciju  "Nadzor vozača motocikla, mopeda i bicikla" kojom prilikom je utvrđen i sankcioniran 1 prekršaja vozača mopeda, prekršaja vozača motocikla i bicikla nije bilo, dok je utvrđeno 15 prekršaja ostalih sudionika u prometu iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ukupno 16 prekršaja).
Tijekom navedenog vremena na području PP Dugo Selo nije bilo prometnih nesreća.

p7180027F62307E6 AEEB 5757 731C 1A5A534F43A5

Zbog mnoštva nakupljenog materijala koji je čekao da se stiša bura izbora i postizbornih preslagivanja, danas je održana 2. sjednica Gradskog vijeća koja je imala 26 točaka, a kada se uz to nadodaju i neke podtočke i pauza na zahtjev zastupnica zbog pada koncentracije, protegla se na više od pet i pol sati.
Svi zainteresirani mogli su pratiti živi prijenos na YouTube kanalu čiji link se nalazio i na našim stranicama. (Snimku sjednice možete pogledati na LINKU.)

Glavna točka obilnog dnevnog reda bilo je drugo uravnoteženje (rebalans) ovogodišnjeg gradskog proračuna.

P7170004Odbori za komunalne djelatnosti, zaštitu okoliša i prostorno uređenje, financije i proračun te statut i poslovnik odradili su svoje sjednice pripremajući svoja mišljenja o točkama dnevnog reda današnje 2. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Dugog Sela.
Dnevnio red sjednice donijeli smo vam u najavi same sjednice, a sada ćemo sada još samo podsjetiti da izravni prijenos sjednice možete od 13.00 sati pratiti i na našem portalu.